Cuma, Nisan 26, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Solana rallisinin perde arkası

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Solana (SOL) fiyatları bu yıl yükselişe geçti ve diğer kripto paraları geride bıraktı. İnovatif blockchain projesi, yaygın tanınırlığa ulaşmaya devam ediyor. Kripto para geçtiğimiz günlerde 214,36 dolara yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu noktada kripto para 1 Ocak tarihindeki 1,61 dolarlık fiyatından %13,200 yükseliş gösterdi. Solana’da daha sonra bir geri çekilme görüldü ve fiyatlar 192,72 dolara geriledi. Ancak yine de yılbaşından bu yana gösterdiği yükseliş %11,800 seviyesinde.

Solana proof-of-history (geçmiş kanıtı) adı verilen bir algoritma kullanıyor. Bu da “zamanda spesifik bir anda gerçekleşen bir olayı kanıtlayan kayıtlar” oluşturuyor. Yüksek işlem kapasitesi sağlayabilecek umut vaat eden bir teknolojiye sahip olmanın yanı sıra, Solana’nın başka özellikleri de bulunuyor.

borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre projenin websitesi’nde ortalama işlem ücreti 0.00025 dolar olarak belirtiliyor ve bu rakam da Ethereum’un işlem ücretlerinin oldukça altında.

Solana’nın yakın zamanda artan popülerliği ve sert yükselişi göz önünde bulundurulduğunda bazı analistler bu yükselişin nedenlerine yönelik bazı tahminlerde bulundu. Kripto yatırımcısı ve analist Scott Melker, “Solana Ethereum’un en büyük rakibi. Işık hızında işlemleri ve düşük fiyatıyla dikkat çekiyor” dedi. Devamında, “Solana’nın fiyatındaki hızlı yükseliş büyük oranda kripto oyunlarının ve başarılı NFT açılışlarının bir sonucu” ifadesini kullandı.

Açıklamasında, “geliştiriciler ve projeler Solana network’ünde yıllardır çalışmalarına devam ediyor bu da fiyatta yükselişi beraberinde getiriyor” dedi. Blocklabs Capital Management Kurucu Ortağı Loan Venkatapen, “Solana blockchain oldukça yüksek performanslı ve akıllı kontratlarla tamamen uyumlu” dedi. Devamında, “blockchain teknolojilerinde güvenlik, merkeziyetsizlik ve hız konusunda sorunlar var. Solana bu sorunu çözmek için atılmış en ciddi ve ilk adım” açıklamalarında bulundu.

İlgini Çekebilir  Bitcoin 3.4 milyarlık depreme hazırlanıyor

Non fungible token’ların (NFT) da yükselen popülerliğine dikkat çeken Rupsys yakın zamanda kripto türev borsası FTX’in hem Solana hem de Ethereum network’lerinde yer alan NFT’ler için bir platform oluşturduğunu belirtti. Solana blockchain’inin birçok kullanım alanı olduğunun altını çizen Rupsys, büyük yatırımcıların da Solana’ya yöneldiğini söyledi.

 

 

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com