Pazartesi, Mayıs 6, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Altcoin

Çin, Metavörse Sosyal Kredi Sistemini Tanıtmak İstiyor – Altcoin Analiz Bitcoin Yorum

Çin, metavörse ve diğer sanal evrenlere bir sosyal kredi sistemi getirmeye çalışıyor.
Devlete ait telekom şirketi China Mobile, bunun için dijital kimlikler önerdi.
Kimlikler, “doğal özellikler” ve “sosyal özellikler” ile çalışacaktı.
Teklifin arkasındaki amaç, “sanal dünyanın düzenini ve güvenliğini sağlamak”.
Geçmişte kriptoyla ilgili faaliyetleri birçok kez yasaklamasına rağmen, Çin şimdi blockchain teknolojisi ve dijital varlıklar konseptine açıldı ve şirketlerin düzenleyici izin yoluyla bölgede faaliyet göstermesine izin verdi. İlginç bir şekilde, hükümet şimdi metaverse ve diğer çevrimiçi sanal evrenlerde bir sosyal kredi sistemi getirmeyi planlıyor.
Çin, metaverse’de alınan kararlar ve eylemler için dijital kimlikler ve gerçek dünya cezaları istiyor. başına olarak bildiri Politico’dan 20 Ağustos’ta devlete ait telekom şirketi China Mobile, metaverse ve diğer sanal dünyalar için “doğal özellikler” ve “sosyal özellikler” ile çalışacak dijital kimlik kartları önerdi.
Ek olarak, teklifte ayrıca sanal dünyaların ve meta evrenin bir parçası olan Çin’den gelen tüm insanların, aksilik durumunda kolayca tanımlanabilmeleri ve “düzen ve güvenliği sağlamak için bazı kişisel ayrıntılar vermeleri gerekeceği” belirtildi. sanal dünya.” Bir kişinin işi gibi veriler ve önerilen diğer bilgiler kalıcı olarak saklanabilir ve ayrıca yetkililerle paylaşılabilir.
Bir örnek, Çin’de bulunan ve “metaverse’te söylentiler yayan ve kaos yaratan” bir kullanıcının ve yetkililerin kişiyi hızlı ve kolay bir şekilde bulmasını sağlayan bir dijital kimlik önerisi ile sağlandı.
Bu öneri, Çin’in izlediği sosyal kredi sistemini yansıtıyor; burada insanlara puanlar veriliyor ve çeşitli ölçütlere göre sıralanıyor. Sistem aynı zamanda ülkede bir yaptırım aracı olarak da kullanılmaktadır.
İlginç bir şekilde, Associated Press’in bir haberine göre, 2019’da ülkedeki yetkililer, 2018’de sosyal suçlulara 17,5 milyon kez uçak bileti almayı yasaklarken, diğer sosyal suçlulara 5,5 milyon kez tren bileti satın almaktan men edilerek cezalandırıldı.
BitcoinWisdom tarafından daha önce bildirildiği üzere, Mayıs ayında Bank of China, Fransız uluslararası bankacılık grubuyla ortaklık kurdu BNP Paribas, dijital yuanın benimsenmesini teşvik edecek. Ortaklık, Fransız bankasının Çinli müşterilerinin ulusal banka ile bir bağlantı sistemi oluşturabilmelerini ve sürdürebilmelerini sağladı.

İlgini Çekebilir  Bittorrent Coin Yorum, Btt Coin Fiyat, Bittorrent Yorum 2024, Btt Coin Nedir?

Parth Dubey
DeFi, NFT, metaverse vb. alanlarda 3 yıldan fazla deneyime sahip bir kripto gazetecisi. Parth, kripto ve finans dünyasındaki büyük medya kuruluşlarıyla çalıştı ve yıllar içinde ayı ve boğa piyasalarından sağ çıktıktan sonra kripto kültüründe deneyim ve uzmanlık kazandı.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

Sıkça Sorulan Sorular

Bitcoin Kısa vade durumu için yukarıdaki 4 saatlik grafiği inceleyiniz.

Bitcoin Fiyat bilgisi için grafikleri incelemeniz gerekiyor.

Bitcoin Kripto para borsalarından hesap açarak koin alabilirsiniz. BTCTürk ve Binance en çok bilinen borsalardır.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com