Cumartesi, Nisan 27, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Kurumsal yatırımcılar Bitcoin engellerini aşıyor

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

2000 yılı öncesinde birçok geleneksel kurumsal yatırım portföyü dağılımlarında emtialara yer vermiyordu. Dengelenmiş portföyler %60 oranında hisselerden, %40 oranında tahvillerden oluşuyordu. Alternatiflerden ise kaçınılıyordu. 2000 yılı sonrasında portföylerde çeşitlendirme amacıyla alternatifler de kullanılmaya başlandı. Alternatifler arasında emtialar ve vadeli kontratlar da yer aldı. Fidelity Digital Assets Europe Başkanı Chris Tyrer yeni yayınlanan bir yazısında birçok finansal kurumun Bitcoin ve diğer dijital varlıklara yatırım yapma konusunda engellerle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Fidelity’nin 2021 yılında binin üzerinde kurumun katılımıyla yaptığı araştırmada, kurumların %23’ü dijital varlıkların bağımsız bir varlık sınıfı olduğunu söyledi. 

Ancak en ilgi çekici durum, varlık sınıfının yüksek performansı. Bitcoin’in 2020 yılı sonundaki 10 yıllık performansı, diğer tüm varlık sınıflarını önemli ölçüde geride bıraktı. Diğer varlık sınıflarıyla herhangi bir korelasyonu bulunmayan bu performans ise yatırımcıları çeken nedenlerden bir tanesi. Fidelity tarafından yapılan araştırmada, Asya, Avrupa ve ABD’den katılan şirketlerin %52’si dijital varlıklara yatırım yaptıklarını söyledi. Tyrer, “mevcut küresel para politikaları Bitcoin’e yönelik gelecekteki yatırımlar için pozitif bir makro arka plan oluşturdu ve birçok yatırımcı merkez bankalarının bilanço genişlemesinin oranı nedeniyle endişeli olmaya devam ediyor” dedi.

borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre çürük tahvillerin yaratıcısı Michael Milken, o dönemde Wall Street’in kurumsal yatırımcılarının eleştiri oklarını çekmişti. Ancak Miken’ın riske göre düzenlenmiş çürük tahvil getirilerine yaklaşımı daha sonra benimsendi. Fidelity Küresel Makro Direktörü Jurrien Timmer’ın araştırmasına göre Bitcoin’in büyüme eğrisi halen erken dönemlerinde ve uzun yıllar boyunca da burada kalabilir. Bu nedenle Timmer, “Bitcoin fiyatı arz ve talebin birleştiği yerde ve talep hızla artarken arz limitine yaklaşıyor” dedi.

İlgini Çekebilir  Bakkt'ın Bitcoin ve Crypto Uygulaması Kapılarını Erken Test Edenlere Açıyor

Devamında, “Bitcoin arzının kısıtlı olması nedeniyle bir değer koruması olarak görev yapabilir ancak aynı zamanda teknolojik bir devrimin de parçası ve bu nedenle de büyüme potansiyeline sahip” açıklamasında bulundu. Bugünün dijital varlık piyasaları ve 2000’lerin ilk dönemlerindeki emtia piyasaları arasında benzerlikler olsa da Tyrer, kurumsal yatırımcıların önemli ölçüde dijital varlıklara yönelmesinin zorlu makro koşullar altında gerçekleştiğine dikkat çekti. 2 trilyon dolara ulaşan kripto varlık piyasalarının büyümesi 2008 yılından bu yana büyük oranda bireysel yatırımcılar ve özel sermayenin gücüyle gerçekleşti.

Hükümetler ve geleneksel finansal hizmetler sektörü bugüne kadar bu alanda önemli bir rol oynamadı. Bu durum ise bir varlık sınıfının gelişiminde bugüne kadar görülen hem şaşırtıcı hem de sosyal olarak faydalı güçlerden birini ortaya çıkardı. Düşük faiz oranları, hükümetlerin ve bireylerin yüksek borç seviyeleri ve yükselen enflasyonla birlikte dijital varlıklar bugüne kadar kullanışlı olduklarını kanıtladı. Emtialar için 2000’lerin başındaki koşullar yüksek miktarda kurumsal sermayenin varlık sınıfına akmasıyla sonuçlandı. Bitcoin ve diğer dijital varlıkların benzer miktarlarda sermaye çekip çekmeyeceği henüz belirsiz olsa da, varlık sınıfı çeşitlendirme stratejisinin popülerlik kazandığı görülüyor.

 

 

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com