Cuma, Nisan 26, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Öldüğünüzde kripto varlıklarınıza ne olacak?

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto paralara düşük miktarda yatırım yapanlar bir veraset avukatıyla görüşmeye değmeyeceğini düşünüyor olabilir. Ancak bugün kripto paralar için ayırılan 100 dolarlık eğlence parası gelecekte hatta baz durumlarda bir gecede ciddi bir yatırıma dönüşebilir. Associated Press’in haberine göre yatırımcıların ölümlerinden sonra kripto servetlerinin nasıl el değiştireceğine dair plan yapmaları gerekiyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, kripto hesapları geleneksel yatırım hesaplarına benzemezler. Bu hesaplar güvenlik tehditlerine karşı daha savunmasız olabilirler ve genellikle bir varis belirlemek imkansızdır. NerdWallet yazarı Sara Rathner örnek olarak eğer kripto paranızı evdeki fiziksel bir cihazda saklayanların risk altında olabileceğini belirtiyor. Zira birkaç arkadaşınız anahtarınızı biliyorsa (kripto cüzdanına erişim sağlayan şifre) bu arkadaşlarınızdan biri bir gün evinize girebilir ve kripto varlıklarınızı büyükannenizin elmas küpelerini götürmek kadar kolay bir şekilde çalabilir. Veya kripto anahtarınızı kimseyle paylaşmamanız halinde anahtarınızı kaybetmeniz kriptonuzun sonsuza kadar yok olması anlamına gelebilir.

Rathner kriptonuzu nasıl güvenli bir şekilde saklayacağınızı ve diğer değerli varlıklarla yaptığınız gibi sevdiklerinizle varlıklarınızı nasıl miras bırsakacağınızı anlamanın önemli olduğunu belirtiyor.

Kripto paranızın nasıl saklandığını öğrenin

Kripto paraların ticaretini ve saklanmasını cüzdanlar üzerinden yapılır.

Kripto cüzdanlar dijital olabilir ve bir uygulamada veya web sitesinde yönetilebilir veya bir flash bellek gibi fiziksel olabilir. Bu tamamen kullanıcıların seçtiği tür kripto paralarıyla ne yapmak istediğine bağlıdır.

Sıcak cüzdanlar: Bu tür cüzdanlar kripto ticareti ve satın alma için kullanılır. Bu cüzdanların iyi tarafı, genellikle ücretsiz ve kullanışlı olmalarıdır. Ancak dezavantajı ise her zaman internete bağlı oldukları için daha az güvenli olmalarıdır.

İlgini Çekebilir  Türkiye'nin en çok Bitcoin arayan şehirleri

Soğuk cüzdanlar: Bu tür cüzdanlar kriptoyu daha uzun süre saklamak için kullanılır. Rathner bu cüzdanları kripto paraların derin dondurucuya atılmasına benzetiyor.

ABD merkezli hukuk şirketi James River Law’ın Kurucusu ve Baş Avukatı Alex Mejias kripto konusundaki önerilerini, “Uzun vadeli bir çözüm olarak üçüncü taraf bir borsada kaybetmekten zarar göreceğinizin üzerinde bir miktar saklamayın. Anahtarları siz kontrol etmiyorsunuz. Paranızı dondurabilirler ya da saldırıya maruz kalabilirler” ifadeleriyle açıkladı. Mejias, kripto varlıkların değeri arttıkça bireylerin kendi cüzdanlarını kullanmalarını veya hibrit bir cüzdan stratejisi uygulamlarını öneriyor.

Kripto varlıklarınızı güvenli ancak ulaşılabilir kılın

Soğuk cüzdanlar küçük değer depolarıdır ve kolayca kaybedilebilir.

Mejias’a göre, evde yanmaz bir kasa veya bir bankada bir emanet kasası bu tür varlıklar için bir zorunluluktur. Ancak Mejias soğuk cüzdanın anahtarını, PIN kodunu ve kurtarma adımı için gereken anahtar kelimeleri aynı yerde saklamamayı tavsiye ediyor.

Sevdikleriniz için detaylı bir plan hazırlayın

Vasiyetinizde bir mirasçı belirleyin ve vasiyet planınızda kripto varlıklarınıza ve soğuk cüzdanlarınıza ulaşmak için gereken şifreleri, PIN’lerinizi, anahtarlarınızı ve talimatlarınızı listeleyen bir belge ekleyin. Bir kripto para borsasında hesabınız varsa, varisiniz müşteri destek birimine başvurarak ölümünüzü bildirebilir.

Bir Coinbase temsilcisine göre, bir Coinbase analistinin bire bir yardımı da dahil olmak üzere en yakın akrabalar için rehberlik etmek süreci bulunuyor. Gemini, ölen bir kişinin hesabından transfer başlatmak için ölüm belgesi ve vekaletname gerektiriyor.

Gemini temsilcisi konuyla ilgili gönderdiği e-postada, “Gelecekte bu süreci basitleştirmeyi umuyoruz. Bu yüzden platformumuza hesap varisleri sistemini eklemek için çalışıyoruz” dedi.

Planlarınızı ve cüzdanınızı güncel tutun

Özellikle evlilik veya boşanma gibi önemli yaşam değişikliğinden sonra veraset planınızı güncel tutarak varlıklarınızın doğru kişilere gideceğinden emin olmanız gerekir. Varislerin varlıklarınıza erişebilmesi için talimatlarınızın güncel olmasını sağlayın.

İlgini Çekebilir  Daddy Doge Yorum 2024 Daddy Doge nedir? Güncel DADDYDOGE Coin Yorum ve Grafik

Bundan 5-10 yıl sonrasını düşündüğünüzde, potansiyel olarak çok fazla paradan bahsediyor olabiliriz” dedi.

 

 

 

.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com