Cuma, Nisan 26, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Enflasyona karşı en iyi korumayı sağlayan kripto para

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de yükselen enflasyonun geçici olduğu yönündeki açıklamalar giderek azalırken, yatırımcılar da enflasyona karşı koruma arayışını hızlandırdı. Giderek artan sayıda kişi ise Bitcoin’in enflasyona karşı iyi bir koruma sağladığını öne sürmeye başladı. Bu isimler arasında milyarder yatırımcı Paul Tudor Jones ve dev ABD bankası JPMorgan da yer alıyor. Paul Tudor Jones, Bitcoin’i enflasyona karşı altından daha iyi bir koruma aracı olduğunu söyledi ve Bitcoin’i “uzun vadede birikimleri korumak için harika bir yol” olarak tanımladı.

Forbes’un haberine göre JPMorgan ise müşterilerine gönderdiği notta “kurumsal yatırımcılar Bitcoin’e geri dönüyor ve kripto parayı enflasyona karşı altından daha iyi bir koruma aracı olarak görüyor” dedi. Rapor ABD’nin politika yapıcılarının kripto paraların kullanımını ya da madenciliğini yasaklamayacakları yönündeki güvencelerinin de altını çizdi.

Devamında Bitcoin’e yatırım yapmanın portföylerde çeşitlilik sağlamadığı ve volatiliteyi düşürmediği de söylendi. Avusturalya’nın ekonomi profesörleri tarafından yapılan bir araştırma ise Ethereum’un enflasyon karşısındaki performansını analiz etti.

borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Ethereum blockchain’i üzerinde yer alan alternatif finans altyapısı, 113,4 milyar doların üzerine çıktı. Yine Ethereum ağında yer alan non-fungible token’ların (NFT) giderek artan popülerliği de denkleme eklendiğinde, Ethereum’un yükselişi durdurulamaz görünüyor.

Ancak Ethereum’un da enflasyon koruma özelliğine şüpheyle yaklaşanlar var. Motley Fool’da yer alan bir yazıda, “Ethereum güncellemesiyle ilgili dikkat çeken önemli bir detay da hedefin Ethereum’u daha nadir hale getirmek değil, işlem ücretlerini düşürmek ve network’e erişimi artırmak” dendi. Devamında, “Ethereum deflasyonel görünse de, kripto paranın arzının zaman içinde artma ihtimali de var” ifadesi kullanıldı. Genesis Global Trading Piyasa Araştırmaları Başkanı Noelle Acheson, “Ethereum’un deflasyonel olduğu yönünde çok fazla dezenformasyon var.

İlgini Çekebilir  Kripto Paralar Günlük Hayatta Yerini Alacak Mı?

Bu zaman zaman doğru olsa da, kripto paranın amacı bu değil” dedi.

Bu tartışmanın hangi tarafında olursanız olun, ABD’de ve diğer ülkelerde yükselen enflasyon kripto para yatırımlarında artışa yol açıyor. Geleneksel olarak enflasyon koruma aracı olarak görülen altın, bir zamanlar yerine getirdiği görevi artık yerine getiremiyor.

 

 

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com