Pazar, Nisan 28, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Sonraki Bitcoin fiyat çöküşü ne kadar sığ olacak?

Bitcoin (BTC) piyasasının güçlü boğa koşuları kaydettikten sonra %80’in üzerinde çökme eğilimi sona erebilir.

Kaliforniya merkezli hedge fon Pantera Capital tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, BTC fiyat düşüşlerinin son dönemlere göre daha az şiddetli olduğunu belirtiyor.

Örneğin, 2013-15 ve 2017-18’de Bitcoin, sırasıyla 1.111 ve 20.089 dolara ulaştıktan sonra %83’e kadar düştü. Benzer şekilde, kripto para biriminin 2019-20 ve 2020-2021’deki boğa koşusu, büyük fiyat düzeltmelerine yol açtı. Bununla birlikte, daha sonra geri çekilme ölçekleri sırasıyla  %61 ve %54 idi.

Pantera Capital CEO’su Dan Morehead, 2013-15 ve 2017-18 düşüş döngülerinden sonra satış hissiyatındaki istikrarlı düşüşü vurgulayarak gelecekteki ayı piyasalarının “daha sığ” olacağını belirtti. Morehead döngüleri şöyle açıkladı:

Bitcoin, 65 bin dolara yakın mevcut rekorunu yeniden test etmek için yükseliş gücünü yeniledi.

ProShare’in Bitcoin Stratejisi ETF’sinin onaylanması, kurumsal yatırımcıların BTC piyasasında risk almalarını kolaylaştıracağı beklentilerini artırdı.

BTC değerinin altında mı?

Bitcoin, ilk ETF onayını takiben ana akım bir finansal varlık haline geldikçe, 100 bin dolar hedefi giderek yaygınlaşıyor.

Morehead, Bitcoin’in “yarılanma” olaylarının fiyatlar üzerindeki etkisini inceleyen popüler stok akış modelini, kripto para birimi için benzer bir yükseliş görünümünü dışlamak için kullandı. İlk yarılanmanın, yeni Bitcoin ihraç oranını toplam ödenmemiş arzın (yaklaşık 10,5 milyon BTC) %15 oranında azalttığını ve %9,212 BTC fiyat rallisine yol açtığını belirtti.

Benzer şekilde, ikinci yarılanma, bir öncekinin neredeyse üçte biri olan %2.910’luk bir boğa koşusuna yol açtı ve böylece Bitcoin fiyatı üzerinde biraz daha az etki gösterdi.

İlgini Çekebilir  Alt coinlerde ralli başladı mı?

Kayıtlardaki son yarılanma, 11 Mayıs 2020’de gerçekleşti ve bu, Bitcoin rallisi ile dolaşımdaki arza karşı yeni BTC miktarını o zamandan beri % 720’nin üzerinde daha da azalttı.

Morehead, “Diğer taraftan, muhtemelen yılda 100 kez düzenlenen rallileri de görmeyeceğiz” dedi ve ekledi:

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com