Cuma, Mart 29, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı Bitcoin Yorum 2024 Coin Grafik

Küresel ile ilgili herşeyi burada bulabilirsiniz. Küresel yorum ve analizler hepimiz için çok önemli. Doğru analize ve yorumlara ulaşmak istiyorsunuz. Küresel forum sitelerinin karmaşasından uzak, anlaşılır analizleri size sunuyoruz. Küresel grafik çalışmalarımız ve yorumlarımız burada yer alacaktır. Küresel fiyatı ne olursa olsun önemli olan sizin nerede aldığınız ve nerede sattığınızdır.

Küresel Yorum 2024

Küresel Borsalarda işlem gören kripto koinler arasında yer alır. Borsa yatırımcıları tarafından dikkatle takip edilen Küresel yorum ve analizleri büyük ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Küresel piyasalarda, ABD’de geçen hafta açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalmasıyla oluşan pozitif hava varlığını korusa da, ABD Merkez Bankası’nın ( Fed ) faiz artışlarını nerede sonlandıracağına ilişkin soru işaretleri ve kripto para piyasalarındaki negatif seyir fiyatlamaları zorlaştırıyor.

ABD’de geçen hafta açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalmasıyla New York borsasında hızlı yükseliş kaydedilirken, Fed yetkililerinin konuya ilişkin açıklamaları yakından takip ediliyor.

Buna göre, gelecek toplantıdan itibaren faiz artırım hızının 50 baz puana düşürülmesi şimdiye kadar açıklamada bulunan bütün yetkililer tarafından kabul edilirken, bankanın nerede duracağına ilişkin belirsizlikler ise varlığını koruyor.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller yaptığı açıklamada Fed’in faiz artırımlarında hala çok uzun bir yolu olduğuna dikkati çekerek, “Faiz oranları, enflasyonda bir dizi iyileşme verisi görene kadar yükselmeye devam edecek. Gelecek bir iki toplantıda faiz artırımlarının sonlanması gibi bir durum yok.” ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir  CHESS Coin nedir? Nereden Alınır? Tranchess projesi hakkında bilinmesi gerekenler Bitcoin Yorum 2024 Coin Grafik

Waller, gelecek toplantıda 50 baz puan faiz artışına ise yeşil ışık yaktı.

Dolar endeksi Waller’ın açıklamalarının ardından yeni haftaya yüzde 0,5 yükselişle 106,9 seviyesinden başlarken, para piyasalarındaki fiyatlamalarda aralık toplantısında yüzde 81 ihtimalle 50 baz puan faiz artırılacağı öngörülüyor.

Kripto para piyasaları ise küresel bazda risk iştahına negatif etki etmeye devam ediyor.

FTX’in geçen hafta cuma günü iflas başvurusunda bulunmasının ardından, konuya ilişkin haber akışı kripto para piyasalarına ilişkin soru işaretlerini artırıyor.

ABD basınında çıkan haberlere göre, FTX’in elindeki varlıklarda yaşanan sert düşüş ve bazı kurumların izinsiz şekilde fonlarını geri almaları sonucu birçok yatırımcının parasını geri alamayacağı belirtiliyor.

Dünyanın en büyük ikinci kripto para piyasasında yaşananlar güven problemini artırırken, geçen hafta yüzde 22’den fazla değer kaybeden Bitcoin, şu sıralarda 16 bin doların altında işlem görüyor.

Öte yandan, ABD’de Kongre üyeliği ve valilikler başta olmak üzere eyalet ve yerel pozisyonlar için yapılan ara seçimlerde Nevada’da Demokrat aday Catherine Nasto’nun rakibini geride bırakmasının ardından Demokratlar, Senatoda çoğunluğu garantiledi.

Cuma günü New York borsasında alış ağırlıklı bir seyir izlenirken, S&P 500 endeksi yüzde 0,92, Nasdaq endeksi yüzde 1,88 ve Dow Jones endeksi yüzde 0,10 değer kazandı.

Avrupa’da endeks vadeli kontratlar yeni haftaya karışık bir seyirle başladı.

Asya’da borsalar yeni haftaya Japonya hariç alış ağırlıklı bir seyirle başlarken, Çin’in “sıfır Kovid-19” politikasında ve konut sektöründeki uygulamalarında yumuşamaya gitmesi risk iştahını besliyor.

Söz konusu adımalar Çin’de dikkatlerin tekrar ekonomiye yöneldiği şeklinde yorumlanırken, Japonya’da bugün hisse geri alım programı açıklaması beklenen Softbank’ın açıklama yapmamasının ardından banka hisseleri yüzde 16 değer kaybetti.

İlgini Çekebilir  BTC Bitcoin Amazon etkisi ile yükseliyor Bitcoin Yorum 2024 Coin Grafik

Öte yandan, ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in, 15-16 Kasım’da Endonezya’nın Bali Adası’nda düzenlenecek G20 Zirvesi marjında bugün bir araya gelmesi bekleniyor.

Bu gelişmelerle kapanışa yakın Japonya’da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,8 değer kaybederken, Çin’de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,1, Hong Kong’da Hang Seng endeksi yüzde 2,3 ve Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0,1 yükseldi.

Yurt içinde, BIST 100 endeksi geçen haftanın son işlem gününde gördüğü en yüksek seviye rekorunu 4.552,44 puana taşımasının ardından etkisini artıran satışlarla düşüşe geçerek, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,26 düşüşle 4.455,53 puandan tamamladı.

Dolar/TL cuma günü yüzde 0,3 artışla 18,5505’ten kapanmasının ardından, bugün bankalararası piyasanın açılışında 18,5610’dan işlem görüyor.

Analistler, bugün yurt içinde dış ticaret endeksleri, yurt dışında ise Avro Bölgesi’nde sanayi üretimi verilerinin açıklanacağını kaydederek, G20 toplantısı ve FTX konusuna ilişkin haber akışı ile Fed ve ECB yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin yatırımcıların odağında olduğunu söyledi.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.400 ve 4.350 seviyelerinin destek konumuna gelebileceğini aktaran analistler, 4.500 ve 4.550 puanın ise direnç olarak öne çıktığını ifade etti.

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler şöyle:

10.00 Türkiye, eylül ayı dış ticaret endeksleri

13.00 Avro Bölgesi, eylül ayı sanayi üretimi

Dolar kuru ne kadar? Dolar kaç TL? Dolar alış ve satış fiyatları için tıklayın.Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? Canlı kripto para verileri ve tüm kripto para haberleri için tıkla. Kaynak: AA / Ekonomi

Tam Gemi Şok Denemeleri Fed Ekonomi Haberler

.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın


Küresel Analiz

Küresel Fiyat analizini yapmak için grafik kullanmak en bilinen yöntemler arasında yer alıyor. Grafikleri takip ederek sizde Küresel hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Küresel grafik çalışmalarımız en çok sorulan kripto sorularına cevap vermek amacıyla hazırlanmıştır.

İlgini Çekebilir  Binance açıkladı: Popüler kripto paralar askıya alındı! Bitcoin Yorum 2024 Coin Grafik

Küresel Yorum

Küresel yorum ve analizleri yatırım tavsiyesi içermez. Küresel grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen tekniklerden alınarak kullanılmıştır. Küresel yorum yapmak biraz da sizin aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Küresel Uzman Yorumları

Küresel analiz talebinizi mail adresiniz ile birlikte aşağıya yoruma yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

Sıkça Sorulan Sorular

Küresel piyasalar Kısa vade durumu için yukarıdaki 4 saatlik grafiği inceleyiniz.

Küresel piyasalar Fiyat bilgisi için grafikleri incelemeniz gerekiyor.

Küresel piyasalar Kripto para borsalarından hesap açarak koin alabilirsiniz. BTCTürk ve Binance en çok bilinen borsalardır.

Küresel piyasalar için coinin yukarıdaki günlük grafiğinde kanalı takip edin.

Küresel piyasalar için coinin yukarıdaki aylık grafiğinde direnci takip edin.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com