Salı, Nisan 16, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Bitcoin Yorum – FED faiz yükseltirse coinler ne olur, düşer mi? FED faiz kararı kripto parayı nasıl etkiler?

Bitcoin ile ilgili herşeyi burada bulabilirsiniz. Bitcoin yorum ve analizler hepimiz için çok önemli. Doğru analize ve yorumlara ulaşmak istiyorsunuz. Bitcoin forum sitelerinin karmaşasından uzak, anlaşılır analizleri size sunuyoruz. Bitcoin grafik çalışmalarımız ve yorumlarımız burada yer alacaktır. Bitcoin fiyatı ne olursa olsun önemli olan sizin nerede aldığınız ve nerede sattığınızdır.

Bitcoin Yorum 2024

Bitcoin Borsalarda işlem gören kripto koinler arasında yer alır. Borsa yatırımcıları tarafından dikkatle takip edilen Bitcoin yorum ve analizleri büyük ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki bilgilerden faydalanabilirsiniz.

FED faiz kararı kripto paraları nasıl etkiler? Günümüzde dünya üzerinde milyonlarca kripto para yatırımcısı bulunmakta. Kripto para piyasasındaki coinler finansal piyasadaki kararların etkisiyle şekillenebiliyor. Şüphesiz ABD Merkez Bankası olan FED’in faiz kararı da kipto paraları etkilemektedir. Kripto para yatırımcılarının en sık sorduğu sorular arasında yer alan FED faiz kararı kripto parayı nasıl etkiler? FED faiz kararı coinleri nasıl etkiler? FED faiz yükseltirse coinler ne olur? FED faiz kararı kriptoyu nasıl etkiler? sorularının yanıtı merak ediliyor. İşte FED faiz kararı sonrası kripto parayı nasıl etkiler haberimizde….

FED FAİZ KARARI COİNLERİ NASIL ETKİLER?

FED’in faiz kararı dünya piyasalarını yakından ilgilendiriyor. Tabi ki, FED faiz kararı başta Bitcoin, Etherum, Ripple, Solana, Cardano gibi kripto para birimlerinin yanı sıra altcoinleri de etkilemektedir. ABD Merkez Bankası’nın ne karar vereceğinden ziyade faizlerde ne kadar artış olacağı da merak edilen konu başlıkları arasında yer almaktadır.

Eylül ayında ilk olarak destek ve daha sonra direnç olarak çalışan değeri test eden Bitcoin ve altcoinler hakkında yatırımcıların iki düşüncesi bulunuyor.

İlgini Çekebilir  ETH Ethereum kaç dolar? Ethereum (ETH) kaç TL oldu, ne kadar? Eteryum Yorum Bitcoin Yorum 2024 Coin Grafik

Önceki aylarda FED’in enflasyonu geçici olarak gören yorumları ve düşük faiz politikası uygulaması sayesinde hem hisse senedir? Nereden Alınır piyasaları hem de kripto para piyasalarındaki riskli varlıkların talep görmesine neden olunmuştu. Bu kapsamda ciddi fiyat artışları görülmüştü.

FED’in yeniden faiz artırımına gitmesi düşünülürken kripto para yatırımcıları arasında olumlu etkileneceğine dair yorumlar yapan olduğu kadar olumsuz etki edeceğine dair tahminlerde bulunanlar da var. Bu nedenle FED’in faiz kararı sonra kripto para piyasasının ne yönde şekilleneceğine dair kesin bir ifade söylenememektedir.

KRİPTO PARA NASIL ÜRETİLİR?

Herhangi bir merkezden üretilmeyen Bitcoinler, Bittorent ağlarına benzer şekilde noktadan-noktaya dağıtık bir ağ özelliği gösterir. Bu ağda gerçekleşen ödemeler diğer noktalara anında ulaşır, böylece hangi adresten hangi adrese ödeme yapıldığı kayıtlara geçer. Böylece toplanan kayıtlar blok adı verilen yapıların içinde yer alır. Her bir blok üzerinde yüksek işlem gerektiren bir hash algoritması uygulanarak, belli bir sıfır sayısıyla başlayan ifadenin bulunması istenmektedir.

Böylece Bitcoin’ler emisyona sürülmüş olur. Her bir blok kendisinden önce gelen son bloğun da hash ifadesini içerir. Böylece bozulması oldukça zor (%51 saldırısı hariç) bir blok zinciri oluşur. Bundaki amaç da, çifte harcamayı önlemek ve gönderimleri kayıt altında tutmaktır. Verilen ödül miktarı her 210 bin blokta bir (yaklaşık 4 senede bir) yarıya düşürülür (50,25,12.5,…).

Para yaratma işlemine madencilik (mining) denilmektedir. Madencilik, hesaplama yetkisini ve gücünü kullanarak matematiksel işlemleri gerçekleştirme işleminin genel adıdır. Bu işlemleri yapmak için, sunulan bitcoin yazılımını indirerek donanımları (genellikle ekran kartları) üzerinde yoğun işlemci gücü gerektiren işlemleri gerçekleştiren bitcoin ağındaki düğümlere “madenci” denilmektedir.

Sistemin ilk blokunun adı “genesis block” olarak isimlendirilmiştir ve 4 Ocak 2009’da üretilmiştir. Bunun gibi bloktaki ilk işlem özel bir işlemdir ve yeni para bloğu yaratan tarafından başlatılır. Bu, ağa madencilerin katılmaları için bir teşvik sistemidir, bu sayede parayı basacak merkezi bir otoriteye sahip olmayan sisteme, para, istenildiği gibi dağıtık olarak girebilmektedir.

İlgini Çekebilir  Oyun bitti! 'Squid Game' token sıfıra düştü!

Yeni paranın sisteme düzenli olarak eklenmesi altın madencilerinin altın bularak dolaşıma sokmalarına benzetilmektedir, madencilik ismi de buradan gelmektedir. Mevcut süreçte madenciler, her yıl dolaşıma girecek olan bitcoin miktarını azalan ve öngörülebilir bir oranla üretmeye devam etmektedirler. Sistemde, toplamda 21 milyon bitcoin dolaşıma çıkıncaya kadar üretim devam edecektir, ardından üretim süreci duracak ve madenciler sadece işlem masrafları üzerinden desteklenmeye devam edilecektir.

Bitcoin, bazı ülkelerde bir ödeme ve yatırım aracı olarak kullanılmaktadır. Türkiye’de de TL karşılığı bitcoin almak mümkündür. Para gibi kullanılabildikleri için bitcoin’lerin bir değerleri vardır ve ayrıca bazı fonların ileride popülaritesi arttıkça, değerinin artacağı beklentisi ile bu ürünle ilgilendikleri bilinmektedir. Bitcoin’in değerini piyasadaki arz ve talep koşulları belirlemektedir. Talep artınca fiyatı artmakta, düşünce de azalmaktadır. Dolaşımda sınırlı miktarda bitcoin vardır ve yeni bitcoin üretmenin de bir limiti ve prosedürü bulunmaktadır. Bitcoin’in piyasa değeri önündeki en büyük tehditler; teknik zorluklar, ülkelerin bu paraya olan yaklaşımına bağlı mevzuat değişiklikleri ve insanların bu paraya olan istek ve güveninin olumsuz yönde değişmesidir.

Bitcoin’lerin çoğu, MIT profesörleri tarafından tasarlanmıştır.

Ekonomistlere göre Fed, faiz oranlarını yıl sonuna kadar yüzde 3,5-4 seviyelerine çıkaracak.

“BİLANÇO KÜÇÜLTME BELİRLENEN TAKVİME GÖRE DEVAM EDEBİLİR”

Berenberg ABD, Amerika, Asya Başekonomisti Mickey Levy, konuya ilişkin olarak AA muhabirine yaptığı değerlendirmede Fed‘in faizleri 75 baz puan artıracağı öngörüsünde bulundu. Toplantıda, enflasyonu düşürmenin en önemli öncelik olduğunun vurgulanacağını dile getiren Levy, bilanço küçültmenin de belirlenen takvime göre devam edeceğinin belirtilebileceğini aktardı.

“İLERDE KIVILCIM ÇIKARACAK AKSİYONLARA DAHA AZ İHTİYAÇ OLABİLİR”

FWD Bonds’un Başekonomisti Chris Rupkey de piyasaların haftalardır 75 baz puanlık bir artırımı düşündüğünü ve ani bir değişiklik beklemediğini belirterek, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) Fed toplantısından önce 50 baz puanlık artırım fikrini ortaya atan en son banka olduğunu dile getirdi. Fed’in agresif artışlarla faiz oranlarını nötr denilen seviyelere çıkardığını söyleyen Rupkey, ”İlerde kıvılcım çıkaracak aksiyonlara daha az ihtiyaç olacak gibi gözüküyor” dedi.

İlgini Çekebilir  BTC Bitcoin için CAPE oranı neden önemli? Bitcoin Yorum 2024 Coin Grafik

“EKONOMİNİN YAVAŞLADIĞINA DAİR BELİRSİZ İŞARETLER VAR”

Rupkey, işten çıkarmalar ve konut satışları gibi erken uyarı niteliğindeki bazı ekonomik göstergelerden ekonominin yavaşladığına dair belirsiz işaretler olduğunu dile getirerek, bu nedenle Fed’in enflasyon mücadelesinde yılın başında olduğundan daha az geride kaldığını kaydetti.

Fed’in politika faizini yıl sonuna kadar yüzde 3,75-4,00 aralığına yükseltebileceğini dile getiren Marey, “Ancak, Fed’in enflasyondaki kalıcılığı hâlâ hafife aldığını ve ABD’de bir ücret-fiyat sarmalının başladığını henüz kabul etmediğini düşünüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Dolar kuru ne kadar? Dolar kaç TL? Dolar alış ve satış fiyatları için tıklayın. Altın fiyatları için tıklayın. Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? Canlı kripto para verileri ve tüm kripto para haberleri için tıkla.

Tam Gemi Şok Denemeleri Tam Gemi Şok Denemeleri Kripto Para Coin Fed Fed Fed Gündem Ekonomi Haberler

.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın


Bitcoin Analiz

Bitcoin Fiyat analizini yapmak için grafik kullanmak en bilinen yöntemler arasında yer alıyor. Grafikleri takip ederek sizde Bitcoin hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Bitcoin grafik çalışmalarımız en çok sorulan kripto sorularına cevap vermek amacıyla hazırlanmıştır.

Bitcoin Yorum

Bitcoin yorum ve analizleri yatırım tavsiyesi içermez. Bitcoin grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen tekniklerden alınarak kullanılmıştır. Bitcoin yorum yapmak biraz da sizin aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Bitcoin Uzman Yorumları

Bitcoin analiz talebinizi mail adresiniz ile birlikte aşağıya yoruma yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

Sıkça Sorulan Sorular

Bitcoin Kısa vade durumu için yukarıdaki 4 saatlik grafiği inceleyiniz.

Bitcoin Fiyat bilgisi için grafikleri incelemeniz gerekiyor.

Bitcoin Kripto para borsalarından hesap açarak koin alabilirsiniz. BTCTürk ve Binance en çok bilinen borsalardır.

Bitcoin için coinin yukarıdaki günlük grafiğinde kanalı takip edin.

Bitcoin için coinin yukarıdaki aylık grafiğinde direnci takip edin.

Bitcoin uzun vade için coinin yukarıdaki haftalık grafiğinde direnci kırmasını takip edin.

Bitcoin durumu için yukarıdaki saatlik grafiğinde destek noktasını takip edin.

Bitcoin geleceği hakkında uzman yorumları için mesaj bırakabilirsiniz.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com