Cuma, Nisan 19, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

LUNA Coin nedir? Nereden Alınır? Sert düşüş yaşayan LUNA ’da merak edilenler LUNA Yorum 2024 Coin Grafik

LUNA Coin ile ilgili herşeyi burada bulabilirsiniz. LUNA Coin yorum ve analizler hepimiz için çok önemli. Doğru analize ve yorumlara ulaşmak istiyorsunuz. LUNA Coin forum sitelerinin karmaşasından uzak, anlaşılır analizleri size sunuyoruz. LUNA Coin grafik çalışmalarımız ve yorumlarımız burada yer alacaktır. LUNA Coin fiyatı ne olursa olsun önemli olan sizin nerede aldığınız ve nerede sattığınızdır.

LUNA Coin Yorum 2024

LUNA Coin Borsalarda işlem gören kripto koinler arasında yer alır. Borsa yatırımcıları tarafından dikkatle takip edilen LUNA Coin yorum ve analizleri büyük ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Terra (LUNA) ve TerraUSD (UST) son günlerde adını en çok duyduğumuz kripto para birimlerinden ikisi durumunda. Ekosistem içerisinde coin ’lerin birbirine dönüşmesi, bu sayede değişen coin miktarıyla UST ’nin fiyatını sabit tutmaya dayanan sistem bugüne kadar çalışmıştı. Ancak algoritma UST ’nin değerini sabit tutacak kadar LUNA coin yakamamaya başladı. Bu sebeple Terra ’nın sabit coin ’i UST, 11 Mayıs 2024 itibar ile 0.22 dolara geriledi. LUNA Coin nedir? Nereden Alınır, fiyatı neden düşüyor, Terra ekosistemi ve TerraUST ile ilgili tüm merak edilenler bu rehberde.

İçindekiler

1 LUNA Coin nedir? Nereden Alınır?2 LUNA neden düşüyor?3 LUNA Coin kimin?4 LUNA ’nın arzı ne kadar?5 LUNA ’nın ilk fiyatı kaçtı?6 LUNA Coin nereden alınır?7 LUNA Coin nasıl alınır?

İlgini Çekebilir  Chiliz Yorum - Chiliz (CHZ) ne kadar, kaç TL oldu? Chz Yorum 2024 Coin Grafik

LUNA Coin nedir? Nereden Alınır?

LUNA Coin

, Terra blok zincirinin yönetim token ’ıdır. Terra, merkeziyetsiz bir finansal altyapı ve blok zinciri protokolüdür. UST ’nin fiyatını sabit tutmak için kullanılan algoritmada denklemin diğer tarafında, fiyatı dolara sabit tutma işlevi görür. Temelde Terra madencilerini, UST ve LUNA ’yı ‘mint ’ etmeye ve yakmaya teşvik ederek, arz-talep dengesine etki eder.

Bu, Hisse Kanıtı (Proof-of-Stake – PoS) mekanizmasının daha verimli ve demokratik bir versiyonudur. Bu mekanizma, LUNA ’yı bir yönetişim token ’ı haline getirir. Bu sayede coin ’in sahipleri, ekosistemin geleceğiyle ilgili kararlarda oy ve fikir sahibi de olurlar. Terra, Terra İttifakı (Terra Alliance) tarafından desteklenir. Terra İttifakı, protokolün çalışmasını denetleyen, kar amacı gütmeyen topluluğudur. CoinMarketCap verilerine göre LUNA, 5 gün içerisinden en büyük 7. kripto para birimi konumundan 35.liğe kadar gerilemiş durumda.

LUNA neden düşüyor?

LUNA Coin ’in sert düşünün ardında yatan sebepler herkes tarafından merak ediliyor. Düşüş, temelde UST ’yi sabit tutan algoritmanın dengesinin bozulması ve coin sahiplerinin panikleyip satış yapmasından kaynaklanıyor. Panik satışlarının fiyat dengesizliğini tetiklemesiyle de UST ile dolar arasındaki makas daha da büyüdü. Bir grup Balina ’nın tetiklemiş olabileceği zincirleme çöküş sonunda LUNA, %90 ’dan fazla kayıp yaşadı. Ekosistemin dengesini sağlamak ile yükümlü Terra İttifakı, çöküş sonrasında fiyatı eski dengesine getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Daniel Shin ve Do Kwon ’un kurucuları olduğu şirket, 2018 yılında faaliyetlerine başladı. 2018 yılından itibaren geliştirilmeye başlayan LUNA, 2019 Nisan ayında resmi olarak piyasaya çıktı. Daniel Shin halen şirkette CEO ’luk görevini yürütmektedir.

İlgini Çekebilir  Bitcoin Analiz Yorum 19 Şubat

LUNA ’nın arzı ne kadar?

Terra ’nın arzı 1,78 milyar adet ile sınırlandırılmıştır. Yazının kaleme alındığı tarih itibariyle bunları 848 milyon adeti dolaşımda bulunmaktadır.

Dolaşımda olan LUNA, şu şekilde dağıtılmaktadır.

%26: Yatırımcılar %20: Stabilite Rezervleri %20: Terra İttifakı (Terra Alliance) %10: Terraform Labs %20: Çalışanlar ve Katkı Sunanlar Havuz %4: Genesis Likidite

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın


LUNA Coin Analiz

LUNA Coin Fiyat analizini yapmak için grafik kullanmak en bilinen yöntemler arasında yer alıyor. Grafikleri takip ederek sizde LUNA Coin hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. LUNA Coin grafik çalışmalarımız en çok sorulan kripto sorularına cevap vermek amacıyla hazırlanmıştır.

LUNA Coin Yorum

LUNA Coin yorum ve analizleri yatırım tavsiyesi içermez. LUNA Coin grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen tekniklerden alınarak kullanılmıştır. LUNA Coin yorum yapmak biraz da sizin aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

LUNA Coin Uzman Yorumları

LUNA Coin analiz talebinizi mail adresiniz ile birlikte aşağıya yoruma yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.

LUNA ’nın ilk fiyatı kaçtı?

LUNA, 2019 yılında çıktığı ilk satışında (ICO) 0,8 Dolar fiyatından satıldı. ICO sonrasında istikrarlı bir büyüme gösteren coin ilerleyen dönemde en popüler coin ’lerden birisi haline geldi. Bitcoin ’in 69 bin seviyesinden kademeli olarak düştüğü süreçte, fiyat dalgalanmalarından görece az etkilenen altcoin ’lerden birisi olarak dikkat çekmişti.

LUNA Coin nereden alınır?

Satın alınabileceği bazı kripto para platformları şunlardır: Binance, Coinbase, Gate.io, OKEx ve KuCoin.

İlgini Çekebilir  Metaverse Coinler ilgi görüyor - Yatırımcıların izlediği 3 metaverse kripto parası Yorum 2024 Coin Grafik

Kayıt işleminin ardından, detaylı kişisel bilgilerinizin kaydedileceği kimlik doğrulama aşamalarını tamamlayın. Bazı durumlarda kimlik doğrulama işlemlerinin borsa tarafından onaylanması birkaç gün kadar sürer. Kredi/Banka kartı ile veya havale yolu ile TL bakiyesini kripto para borsası hesabına aktarın. Sonrasında, aktardığınız TL bakiyesiyle, LUNA ’yı satın almak istediğiniz işlem çiftindeki pariteyi satın alın (USDT, BUSD gibi stabil coin ’ler ya da Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) gibi büyük kripto para birimleri, çoğu borsada Terra Coin ile işlem çiftleri oluşturmaktadır) Son olarak, Spot piyasalarında Terra Coin kripto para birimini aratın, tercih ettiğiniz işlem çiftine tıklayın. Açılan ekranda satın almak istediğiniz LUNA miktarını yazın. “AL” butonuna bastığınızda, emriniz deftere girer. Sonrasında istediğiniz fiyatta satıcı bulunduğunda Terra Coin takasınız gerçekleşmiş olur..

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

Sıkça Sorulan Sorular

LUNA Coin Kısa vade durumu için yukarıdaki 4 saatlik grafiği inceleyiniz.

LUNA Coin Fiyat bilgisi için grafikleri incelemeniz gerekiyor.

LUNA Coin Kripto para borsalarından hesap açarak koin alabilirsiniz. BTCTürk ve Binance en çok bilinen borsalardır.

LUNA Coin için coinin yukarıdaki günlük grafiğinde kanalı takip edin.

LUNA Coin için coinin yukarıdaki aylık grafiğinde direnci takip edin.

LUNA Coin uzun vade için coinin yukarıdaki haftalık grafiğinde direnci kırmasını takip edin.

LUNA Coin durumu için yukarıdaki saatlik grafiğinde destek noktasını takip edin.

LUNA Coin geleceği hakkında uzman yorumları için mesaj bırakabilirsiniz.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com