Cuma, Mart 29, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Yatırımcılar metaverse donanımlarına akın ediyor

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz yılın son döneminde Sony, Manchester City’nin stadyumu Etihad’ın dijital bir versiyonunu oluşturmak için takımla işbirliği yaptığını açıklamıştı. Yatırımcılar için bu oldukça sessiz bir açıklama olsa da, futbolun metaverse alanına giriş yapması heyecan yarattı. Bu hafta Las Vegas’ta gerçekleştirilecek Consumer Electronics Show’da yer alacak şirketler, ürün ve hizmetlerinin de aynı heyecanla karşılanmasını bekliyor. Bu şirketler arasında tüketicilerine sanal evleri, sanal ev ürünleriyle dekore etme fırsatı tanıyacak olan Samsung da yer alıyor.

Jefferies Hisse Stratejisti Simon Powell, “yatırımcıların metaverse’ü insan aktivitesinin dijitalleşmesi ve dönüşmeyen her şeyin dönüşümü olarak görmeli” dedi. Sony ve Manchester City arasındaki işbirliğine benzer metaverse projelerinin gerçek dünyadaki aktivitelerin sanal dünyada da yansımasının olmasına ve iki alanın eşzamanlı olmasına katkıda bulunacağını söyledi. Powell bu sürecin giderek daha fazla işlemci gücü ve giyilebilir cihazlar gerektireceğini açıkladı.

Powell, “internet yatırımlarının ilk aşamada yarattığı heyecanı düşünün. O dönemde en iyi yatırımlar donanımdı” dedi. Apple’ın 3 trilyon dolarlık piyasa değerinin şimdiden iPhone benzeri bir başlık piyasaya sürmeye hazırlandığı düşüncesinin yarattığı spekülasyondan da kaynaklanabileceğini ifade etti. ABD’nin çip üreticisi Nvidia ve Tayvan’ın TSMC isimli şirketleri metaverse kaynaklı taleplerin giderek arttığını belirtti.

Kore’nin oyun ve eğlence şirketleri şimdiden görsel efektlerini güçlendirmek ve ürünlerini metaverse’e daha uygun kılmak için şimdiden film prodüksiyonu ve yazılım şirketlerini satın almaya başladı. ABD’nin hedge fonu Dalton Investments Analisti James Lim, “Com2uS, WYSIWYG Studios’u satın aldı. Hybe Won4bn’a 3,3 milyon dolarlık yatırım yaptı. Bu şirketler hızlı bir şekilde grafik üretebilecek yazılım şirketlerini satın almaya çalışıyor” dedi. Tüketiciler için yaptıkları donanım alımları, metaverse’ü nasıl kullanacaklarına bağlı.

İlgini Çekebilir  UTK Coin nedir? Nereden Alınır? UTrust projesi ve geleceğine dair önemli bilgiler Yorum 2024 Coin Grafik

Tüketiciler bu alanı sanal ofisler ya da canlı konserlere katılmak için kullanabilir.

Choi, “3D televizyonlar büyük oranda özel bir segment için üretildi ancak ürüne talep düştü. Metaverse gerçeklik hissini artırmak için daha yüksek kalitede grafiklere ihtiyaç duyuyor” dedi. Devamında, “örneğin Naver’in Zepeto platformu tarafından sağlanan metaverse deneyimi henüz yeterince gerçeklik hissi vermiyor” ifadesini kullandı.

Citigroup Teknoloji Analisti Arthur Lai ise yatırımcıların metaverse’ün, sosyal medya ve eğlence alanlarını önemli ölçüde değiştireceğini göz önünde bulundurması gerektiğini söyledi. borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre akıllı telefon, bilgisayar ve fiziki etkileşimler, teknolojinin ses, göz küresi hareketleri ve jestlere yönelik hassasiyeti arttığında ve başlıklar “ağır ve aptal görünümlü” olarak değerlendirilmekten uzaklaştığında yerini sanal dünyaya bırakabilir. Ancak bu durum hemen gerçekleşmeyecek.

Lee, “ancak metaverse’de henüz yeterli içerik yok bu nedenle insanların ilgisini henüz çekmiyor” diyerek alanın gelecek 10 yılda akıllı telefonların önüne geçme ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. Buna rağmen metaverse’ün gelişimi yeni jenerasyon kişisel sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR) cihazlarının gelişimiyle doğru orantılı.

Bunlar ise Samsung, SK Hynix ve LG Innotek’in küresel liderliği taşıdığı alanlar.

 

 

 

.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com