Cuma, Nisan 19, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Kripto paralar risk mi fırsat mı?

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finans danışmanları, aile şirketleri ve yatırımcılar için 2021 yılı tarihe kripto para alanının en önemli yıllarından biri olarak geçecek. 2021’de birçok kripto para tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı ve ilk Bitcoin ETF’si ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylandı. Buna rağmen Çin hükümeti kripto para madenciliğini ve yatırımlarını eylül ayında yasaklama kararı aldı. Meşhur ‘şaka coin’ Dogecoin ise Tesla CEO’su Elon Musk’ın olumlu yorumları ve desteğiyle yükseldi.

Kripto paralar kısa vadede önemli ölçüde getiri elde etme imkanı sunuyor. Forbes’un haberine göre hızlı büyümenin 2024 yılında da devam etmesi bekleniyor. İlk aşamada yapılacak yatırımın miktarı da oldukça esnek. Örneğin Coinbase kullanıcılarına başlangıçta 2 dolar gibi küçük bir rakam kullanma imkanı tanıyor.

Coinbase gibi platformlar aynı zamanda makul bir yıllık yüzde getirisi de sunuyor. Bu da kripto yatırımlarında kripto paraların kullanılabileceği anlamına geliyor. Yakın zamanda adından sıkça bahsedilen metaverse de kripto alanında büyük bir olumlu etki yaratacak.

Kripto projelerinin değerini anlayabilmek için bir miktar teknik bilgiye sahip olmak iyi olabilir.

Zira bazı influencer’ların kripto paralardaki volatilite ve fiyat dalgalanmaları üzerindeki etkisi büyük. Kripto para piyasası sürekli değişiyor, bu da yatırımcıların kripto para yatırımları için teknoloji alanında kendini geliştirmesi gerektiği anlamına geliyor. Yatırımcıların birçok kripto projesinin kullandığı yeni teknoloji araçlarına ve platformlarına aşina olma ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bunlar arasında Twitter, Discord ve Telegram da var.

İlgini Çekebilir  Binance Popüler Kripto Fiyat Sitesi CoinMarketCap'i Satın Aldığını Duyurdu

borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre kripto paralar yatırımcılara kısa sürede yüksek getiri sağlama imkanı tanısa da, kısa bir sürede yüksek miktarda para kaybetme ihtimali de mevcut.

Çin bugüne kadar 20 kez kripto paralara yasak getirdi.

Ancak ilk kez Çin’in merkez bankası da dahil olmak üzere 10 düzenleyici kurum ortak açıklama yaparak 2021’in eylül ayında tüm kripto madenciliği ve yatırımlarını “yasadışı” aktiviteleri engellemek amacıyla yasakladı. Bazı borsalar, cüzdanlar ve diğer kripto para şirketleri Çin’de bulunan müşterilerine hizmet sunmayacaklarını açıkladı.

Ancak Çin düzenleyicilerinden yapılan açıklamada, Çin vatandaşlarına hizmet veren yabancı borsalar istisna olarak gösterilmişti.

Çin odaklı danışmanlık şirketi Sinolytics Direktörü Luisa Kinzius, “bireysel olarak vatandaşların yeni yaptırımlardan nasıl etkileneceği henüz bilinmiyor” dedi. Devamında, “ancak açıklama aynı zamanda yabancı kripto para şirketleriyle ilişki içinde olan Çin vatandaşlarını da hedefliyor ve vatandaşları hukuki yaptırım tehdidi altında bırakıyor” ifadesini kullandı. Çin kripto paralara yönelik yasak açıklaması yaptığında genellikçe Bitcoin ve Ethereum’un fiyatı düşüşe geçiyor.

Pekin’in kripto paralara yönelik olumsuz yaklaşımı ise hükümetin merkezi para kontrol sistemine bir alternatif oluşturuyor olmalarından kaynaklanıyor. Dahası bu durum Çin hükümetinin kendi dijital para birimini geliştirmesiyle de ilişkili.

Binance gibi merkezi kripto para borsalarını kullanan yatırımcıların karşı karşıya kalabileceği en büyük risk ise, bu platformların kapanması, hükümetler tarafından yasaklanması gibi gelişmeler. Ancak bunlar oldukça düşük ihtimalli görünüyor.

Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda kripto paralar birçok yatırımcı için iyi bir seçenek olsa da, dikkatli bir analiz ve araştırma gerekiyor.

 

 

 

.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com