Cuma, Nisan 19, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Kripto para yatırımcılarına 2024 önerileri

Bitcoin ve Ethereum gibi bluechip kriptoları bile 2021’de %35-40 arttı. Ancak gidişat düz bir çizgi değildi. Bitcoin fiyatları, Elon Musk’ın çevre üzerindeki etkiyle ilgili endişelerini tweetlediği ve Çin’in kripto ticaretini çökerttiği Mayıs-Haziran aylarında %50’den fazla keskin bir düşüş yaşadı. Panik halindeki yatırımcılar satmak için acele ederken, bazı kripto para birimlerinin fiyatları saatler içinde %30-40 oranında düştü. Alıcılar Eylül ayında geri döndü ve Bitcoin fiyatı Kasım ayında tekrar eski fiyatlarına ulaştı.

Analistler, blockchain teknolojisi daha geniş bir kullanıma kavuştukça, bu duruşun Çin’i yalnızca dünyanın geri kalanından izole edeceğini söylüyor. Hindistan’da hükümet, kripto para birimlerinin kullanımını ve ticaretini düzenleyen bir mevzuat üzerinde çalıştı. Kripto Para Birimi ve Resmi Dijital Para Birimi Yasasının Düzenlenmesi, Parlamentonun kış oturumunda tartışılacaktı, ancak karmaşa, tanıtılmasını engelledi. Tasarı “Hindistan’daki tüm özel kripto para birimlerini yasaklamayı amaçlıyor. Temel teknolojiyi ve kullanımlarını teşvik etmek için belirli istisnalara izin veriyor”.

Tasarı Meclis’te görüşülmemesine rağmen, yatırımcıların ilgisi azalmadı. Bununla birlikte, kripto para birimleri, temel analiz için çok az veri içeren yeni bir yatırım sınıfıdır. İşte bu yüksek riskli arenaya girerken akılda tutulması gereken bazı temel kurallar.

KRİPTO PARA YATIRIMCILARINA ÖNERİLER

Küçük miktarlarda yatırım yapın: Birçok kripto para son birkaç ayda %5,000-6,000 arttı. Ama bu rakamlara takılmayın. Başka herhangi bir yatırımda olduğu gibi, kişi yalnızca kaybetmeye istekli olduğu kadar yatırım yapmalıdır. Risk iştahınız yüksek olsa bile, toplam portföyünüzün %10-15’inden fazlasını kriptolara yatırmayın.

İlgini Çekebilir  Bitcoin - SEC, Ripple kararına itiraz edebilir Bitcoin Yorum - Bitcoin Analiz

Aşırı hareketliliğe alışmayı öğrenin: Bu, yüksek riskli, yüksek ödüllü bir oyundur ve yatırımcıların yüksek hareketliliği sindirebilmeleri gerekir. Mayıs ayının gösterdiği gibi, bir gecede %70-80’lik bir düşüş bir olasılık.Bitcoin gibi bir bluechip’in bile Kasım ayının en yüksek seviyesi olan 54k Rs’den %25 düştüğünü unutmayın. Bu pazara ancak aşırı varyasyonları sindirebilirseniz girin.

Güvenilir platform kullanın: Kripto alanı Türkiye’de düzenlenmemiştir ve her gün yenileri çoğalmaktadır. Mevzuatta bir aksilik olması veya destekleyici şirket batması durumunda paranızın sıkışmaması için yerleşik ve güvenilir bir platform üzerinden yatırım yapmak, vergi cephesinde daha fazla uyum gerektirebilir.

İpuçlarına göre hareket etmeyin: Kripto alanı, ciddi bir güvenilir veri eksikliğinden muzdarip. Yatırımcılar büyük ölçüde sosyal medyadaki doğrulanmamış bilgilere bağımlıdır. Kendine özgü kripto analistleri, doğruluklarına kefil olan suç ortaklarıyla dolu Whatsapp grupları oluşturur. Bu analistler, önce tüyolar için bir ücret talep ederek ve ardından bunları pompala ve boşalt işlemleri için kullanarak saf yatırımcıları tuzağa düşürürler.

Mavi çiplere odaklanın: Hisse senedi piyasaları gibi, kripto piyasasında da bluechips, mid-caps ve penny madeni paralar var. Sırf çok düşük fiyatlara sahip oldukları için belirsiz madeni paralar satın almaya özendirmeyin. Daha büyük paralar daha maliyetli olabilir ancak daha kararlıdır. Kesirli olarak satın alabilirsiniz, bu yüzden fiyatların düşüp, çıkması konusunda endişelenmeyin. Bitcoin ve Ethereum, kripto alanının mavi çipleridir ve genel piyasa duyarlılığını yönlendirir.

 

 

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com