Perşembe, Nisan 18, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Altcoin’ler 2024’de portföy yöneticilerinin odağında olacak

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

2024 yılı yaklaşırken, kripto paraların halen risk ağırlıklı bir varlık sınıfı olarak görüldüğü düşünce şeklinin yeniden değerlendirilmesi gerekiyor. Kripto paraların beraberinde getirdiği riskler, 2024’de varlık dağılımlarının nasıl yapılacağını belirleyecek. Birçok yatırımcı için 2020’nin mart ayındaki devasa satış dalgası halen acı verici bir hatıra. Bircoin ve Ethereum ile diğer tüm kripto paralar, hisseler ve tahvillerle birlikte bu dönemde düşüşe geçti.

CoinDesk’in haberine göre hisseler de genellikle risk ağırlıklı yatırımlar olarak görüldüğü için, Bitcoin’in de ABD’nin ölçüt niteliğindeki endeksi S&P 500’le korelasyon içinde olması, en azından benzer yönlerde hareket etmesi gerekirdi. Ancak ABD hisseleri ve Bitcoin arasında herhangi bir fiyat ilişkisi görülmüyor. Zaman zaman dijital altın olarak da tanımlanan Bitcoin’in tıpkı değerli metal gibi enflasyona karşı bir koruma olduğu da öne sürülüyor.

borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre portföy yöneticileri için olumlu yanı ise diğer varlıklarla düşük korelasyonun, kripto paraların portföylerde çeşitlendirme sağlama özelliğinin altını çizmesi. Olumsuz yanı ise kripto paraların oldukça yüksek volatiliteli olması. Yine de Bitcoin’in diğer riskli varlıklarla ya da altınla bir korelasyona sahip olduğu düşüncesi zaman zaman dile getiriliyor. Girşim şirketi Youbit Capital CEO’su Chen Li, önümüzdeki dönemlerde yaşanacak gelişmelerin bu tezin testi olacağını söylüyor.

Buna rağmen Ethereum tıpkı diğer birçok kripto para gibi 2021 yılında, Bitcoin’i yükseliş oranıyla geride bıraktı. Bunun karşısında korelasyon katsayıları Ethereum rakipleri için çok daha düşük. Li bu korelasyonların, diğer akıllı kontrat platformları daha fazla benimsendikçe düşeceğini düşünüyor. Bu duruma katkı sağlayacak faktörlerden biri de bu varlıklara yatırım yapılma biçimi olacak.

İlgini Çekebilir  Justin Sun kimdir? Tron'un kurucusu Justin Sun'ın biyografisi!

Bu nedenle 2024 altcoin’lerin Bitcoin’le korelasyonunun düştüğü ve bu nedenle makro varlıklarla da ilişkisinin kalmadığı bir yıl olabilir.

Bu durumda geleneksel portföy yöneticilerinin, çeşitliliği sağlamak için altcoin’lere daha fazla önem verdiği bir sistemle karşılaşabiliriz.

 

 

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com