Perşembe, Nisan 18, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Ethereum’un 2024’deki en büyük rakibi

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ethereum 2021’in en güçlü yatırımlarından biri oldu. Dünyanın en büyük ikinci kripto para biriminin fiyatı yıl başından bu yana %437’den fazla yükseliyor. Ethereum, coin başına 4.000 doların biraz altında fiyatlanıyor.

Ethereum büyümeye devam ettikçe, giderek daha pahalı hale gelecektir. Motley Fool’un haberinde benzer bir büyüme potansiyeline sahip daha uygun fiyatlı bir yatırım arayanlara göz önünde bulundurulması gereken başka bir kripto para birimi olarak Solana tavsiye ediliyor.

Habere göre, Solana kripto dünyasının çıkış yakalayan en önemli altcoinler arasında bulunuyor ve olumsuz yönleri olsa da potansiyel olarak 2024’nin Ethereum’u olabilir.

Neden Solana?

Solana şu anda 52 milyar doların üzerinde piyasa değeriyle dünyanın en popüler beşinci kripto para birimi. (Referans noktası vermek gerekirse Ethereum şu anda 452 milyar dolardan fazla bir piyasa değerine sahip.) Bu Piyasa değeri, kripto borsasındaki en büyük oyuncularla rekabet etmek için yeterli çekiş gücü kazandığı ancak büyümek için de bol miktarda alana sahip olduğu anlamına geliyor.

Ancak Solana’nın Ethereum’a göre büyük bir avantajı var: hız.

Bu hız nedeniyle, birçok geliştirici Solana’nın ağına akın etti ve en hızlı büyüyen blockchain ekosistemi haline gelmesine neden oldu.

Dikkate alınması gereken riskler

Solana, 2021’den çıkan en umut verici kripto para birimlerinden biri olsa da risklerden arındırılmış değil. Bazı eleştirmenler Solana’nın hıza güvenlikten daha fazla önem verdiğini ve güvenlik endişelerine neden olan birden fazla saldırı yaşadığını savunuyor.

İlgini Çekebilir  Bitcoin 50 bin dolara döner mi?

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yakın zamanda, Solana ağı önemli bir DDoS saldırısına uğradı. Solana çevirimiçi kalmayı sürdürse de saldırılar yatırımcıların güvenini sarstı. Kripto para biriminin fiyatı olaydan sonraki günlerde %20’den fazla düştü ve şu anda Kasım ayındaki zirvesinin yaklaşık %30 aşağısında. Bu saldırı Solana’nın ilk kez maruz kaldığı bir durum değil. Kripto para birimi eylül ayındaki bir saldırıda yaklaşık 17 saat boyunca çevrimdışı kalmıştı.

Bazı uzmanlar, güvenlik endişelerinin Solana için bir sorun olmaya devam edeceğinden endişe ediyor. Kurumsal yatırım firması Grayscale’in yakın tarihli bir raporuna göre Solana, diğer kripto para birimleri tarafından yaygın olarak kullanılmayan bir konsensüs mekanizması kullanıyor.

Bu, Solana’nın saldırılara karşı diğer ağlara göre daha savunmasız olabileceği anlamına geliyor.

Solana iyi bir yatırım mı?

Son volatilite sürecine rağmen, Solana hala en popüler kripto para birimlerinden biri ve fiyatı yıl başından bu yana %11.600’den fazla arttı.

Solana’nın uzun vadede başarılı olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Şimdiye kadar, kripto para birimi zorlukların ardından yeniden sıçramayı başardı ve bu da onu umut verici bir uzun vadeli yatırım haline getirebilir. Ancak güvenlik endişeleri yatırımcı hevesini azaltabilir, bu yüzden zaman içinde büyümeye devam edip edemeyeceği belirsiz.

Motley Fool’un analizinde bu kripto para birimine yatırım yapmayı seçenlerin yatırımlarını uzun süre tutmaya istekli olması gerektiği belirtiliyor. Tüm kripto para birimlerinde olduğu gibi Solana’nın da 2024’de daha da fazla volatilite ile karşı karşıya kalacağı öngörülüyor. Bununla birlikte, haberde yer alan analize göre, Solana güvenlik sorunlarının üstesinden gelmeyi başarırsa, kripto piyasasında güçlü bir rakip haline gelebilir.

 

 

 

.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

İlgini Çekebilir  Binance Coin (BNB) kaç dolar? 19 Haziran 2024 Binance Coin (BNB) kaç TL oldu, ne kadar? Bitcoin Yorum 2024 Coin Grafik
x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com