Perşembe, Nisan 18, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Bitcoin madencileri harekete geçti

Bitcoin madenciliği alanında faaliyet gösteren TeraWulf şirketi, New York’taki tesisi için Bitmain Technologies’ten 169 milyon dolar karşılığında 15 bin bilgisayar aldığını duyurdu.

New York’ta faaliyete geçecek tesis enerjisini hidroelektrikten sağlayacak ve karbon salınımı yüzde 90 azaltılmış olacak. Bu arada, Çin’in üst üste bitcoin madenciliğini kısıtlayan kararlar almasının ardından bitcoin madencileri yüzünü ABD ve Kanada’ya çevirmişti.

ABD’de Teksas eyaleti zengin enerji kaynakları, düşük enerji fiyatları ve eyalet yetkililerinin kripto paraya yönelik olumlu yaklaşımıyla madenciler için ideal bir destinasyon olarak öne çıkıyor.

Çin’deki madenciler ABD’deki madencilik hizmeti sağlayan firmalarla iletişimlerini yoğunlaştırırken, Çinli madencilik şirketi BIT’in Teksas’ta veri merkezi kurmak için 25 milyon dolarlık yatırım planladığı biliniyor.

Madencilerin göçünün anlık olmayacağı, kripto paraların Çin’deki yetkilileri rahatsız eden kontrol edilemez doğası ve çevresel etkilerine ilişkin soruların kripto para madenciliğinin yoğunlaşmasıyla ABD’de de gündeme gelebileceğini ifade ediliyor.

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x
İlgini Çekebilir  Ünlü yatırımcıdan bomba iddia: Netflix, Bitcoin'e yatırım yapacak

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com