Perşembe, Nisan 25, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Metaverse alanında hangi yatırımlar kazandıracak?

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Metaverse (sanal evren) internetin geleceği. Web 3.0 olarak da bilinen metaverse, internetle ilgili bildiğimiz her şeyi değiştirmeye hazırlanıyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde hepimiz bu kapsamlı alanın içerisinde çalışacak, oyun oynayacak, sosyalleşecek ve yatırım yapacağız. Aynı zamanda sanal konferanslara katılacak ve dijital avatarımız için yeni bir tasarımcı imzalı sanal çanta satın alacağız. Belli bir yaşın üzerinde olanlar 1990’lı yıllarda internetin hayatımıza girmesiyle birlikte yaşanan değişimi hatırlar. Bugün internetin dünya ekonomisine kattığı değer paha biçilemez.

Bu şirketlerin ise yarı iletken çipler, bulut hizmeti gibi unsurlara yönelik talepten fayda göreceği düşünülüyor. Sanal gerçeklik (VR) gözlükleri şimdiden yüksek talep görüyor. Satışlarının yaygınlaşması ise içinde bulunduğumuz on yılda gerçekleşecek.

Meta’nın (Facebook) Oculus Quest 2 isimli başlığının satışları bu yıl Microsoft’un oyun konsolu Xbox’ı geçti. 2025 yılında ise artırılmış ve sanal gerçeklik ürünlerinin toplam değerinin 36 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Yıllık büyüme oranının ise %68 olması bekleniyor.

Yalnızca oyun değil…

Sanal gerçeklik gözlükleri yalnızca oyun için kullanılmayacak ve giderek artan bir şekilde çekici bir yatırım alanı oluşturacak. Roblox, Electronik Arts, Activision Blizzard gibi oyun şirketlerinin de bu alandaki büyük oyuncular olması bekleniyor. Microsoft’un Kurucusu Bill Gates de önümüzdeki iki ya da üç yılda birçok sanal toplantının iki boyutlu Zoom toplantılarından, metaverse’e taşınacağını düşündüğünü açıkladı. Gates, “hala yapacak çok iş var ancak teknolojinin gerçekten ofiste bir arada olma deneyimini yaşattığı bir eşiğe yaklaşıyoruz” dedi.

İlgini Çekebilir  Altcoinler canlandı

Microsoft’ın kendi VR araçlarını da gelecek yıl piyasaya süreceğini açıklayan Gates, Mesh isimli bir sanal çalışma alanını da duyurdu.

Metaverse’de moda da önem taşıyacak

Sahipliğin dijital kanıtı olan NFT’ler (non-fungible token) de metaverse’de yer alan ‘eşyaları’ oluşturacak. Ethereum ve Bitcoin gibi kripto paralar da metaverse’ün geçerli para birimleri olacak. NFT’lere yönelik talep şimdiden oldukça yüksek.

DappRadar’ın paylaştığı verilere göre bunun karşısında geçtiğimiz yılın işlem hacmi yalnızca 0,1 milyar dolar oldu. Lüks tüketim ürünleri satan şirketler de yeni NFT’leri piyasaya sürme konusunda yarış halinde.

Tasarımcı markaları geçmişten bu yana geleneksel yaklaşımlarıyla dikkat çekmiş ve dijitalleşmeye direnmiş olsa da, birçok şirket 1990’ların ve 2000’lerin e-ticaret yükselişini kaçırdı. Bu nedenle şimdi aynı hatayı yapmaktan kaçınıyor olmaları anlaşılabilir. borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Gucci, Burberry, Nike, Adidas ve birçok diğer marka ürünlerinin metaverse kullanıcıları için dijital versiyonlarını üretmeyi planladıklarını açıkladı.

Bu üretim sürecinde şirketlerin hammadde, depo ya da stok maliyeti gibi maliyetleri bulunmadığı için kar marjları da yüksek oldu. ABD’nin Eski Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump da kendi NFT platformunu kurdu.

Sanal emlak

Sandbox kullanıcılarının emlak da dahil olmak üzere dijital varlık alım satımı yapmasına imkan tanıyan blockchain temelli bir mobil oyun.

NFT’lerde günlük işlem hacmi 180 milyon doları geçti.

Kullanıcılar sanal arsaları satın almalarının ardından, ‘inşaata’ başlıyor. UBS, “mimarlar ofis binaları, lüks villalar, eğlence kompleksleri hatta alışveriş merkezleri tasarlıyor” dedi. Yakın bir gelecekte insanlar evlerinden çıkmadan, üç boyutlu olarak tasarlanan bu alanları ziyaret edebilecek.

 

 

 

.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

İlgini Çekebilir  Kriptoculardan düzenlemeye evet, eski kurallara hayır
x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com