Çarşamba, Nisan 17, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

2024 için 4 büyük kripto tahmini

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

2021 yılında blockchain teknolojisi ve kripto varlıklar, heyecan verici bir yenilik olmaktan çıkarak, ana akım bir piyasa haline geldi ve ana akım finansal piyasa tartışmalarının bir parçası olmaya başladı. Bitcoin de diğer kripto paraların Piyasa değerindeki hızlı yükselişlere rağmen, kripto sektörünün geleceği halen belirsiz. Kripto varlıklara yönelik düzenlemeler ve politikalarda kapsamlı bir ilerlemenin de kaydedilmesine kaşın, belirsizlik devam ediyor. İşte 2024’de kripto piyasalarında yaşanacak gelişmelere yönelik tahminler.

1. NFT’ler çekiciliğini yitirecek

NFT’lerin (non-fungible token) popülerliğini yitireceğine yönelik tahminler, birçok kişiye imkansız gelebilir. Özellikle de NFT’lerin değerinin nasıl belirlendiğini ve nasıl işlediği fazla sayıda kişi tarafından bilinmiyor. NFT’ler söz konusu olduğunda, fiyatların ani yükselişler gösterdiği de göz önünde bulundurulduğunda, NFT’lerin gerçek değeri ve kullanım alanlarıyla ilgili gerçek gözden kaçabiliyor. NFT en basit haliyle bir blockchain sistemi üzerinde güvence altına alınmış sahipliğin dijital bir kanıtı.

Bu nedenle gelecekte NFT’ler ana akıma taşınırken, blockchain temelli sahiplik kanıtı oldukça yaygın bir kullanım alanı olacak.

2. Stablecoin’ler ana akıma taşınıyor

Kripto para yatırımcılarının tamamı tarafından destek görmeyen stablecoin’ler kripto paraların kitlesel olarak benimsenmesinin en uygun yolunu oluşturacak. ABD Başkanı Joe Biden tarafından oluşturulan çalışma grubunun hazırladığı raporda stablecoin’lerin kullanımının 2020’nin ekim ayı ile 2021’in ekim ayı arasında %500 arttığı tespit edildi. Aynı zamanda bu benimsenme hızının düşeceğine yönelik bir işaret de bulunmuyor.

Kripto para tartışmaları bir üst seviyeye yükselirken kripto alanının dışındaki varlıklara sabitlenmiş stablecoin’ler ve diğer kripto varlıklar, kripto paraların yaygın olarak benimsenmesinin bir sonraki adımını temsil ediyor.

İlgini Çekebilir  Bitcoin madenciliği yasak etkilerinden kurtuldu

3. Kripto ödemeleri kalıcı olacak

PayPal, Visa ve Mastercard gibi önde gelen kurumların kripto varlıklarla ödemelere imkan tanımasıyla birlikte, kripto varlıkların alışveriş aracı olarak kullanılması trendinin kalıcı olacağı görülüyor. 

4.

Ancak borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre 2021 yılında Bitcoin fiyatının tarihin en yüksek volatilitesini gösterdiğini de unutmamak gerekiyor. Bu yıl Bitcoin’de 30 bin dolar ila 70 bin dolar arası dalgalanmalar sıklıkla görüldü. Piyasa volatilitesini bir kenara bırakmak gerekirse, Bitcoin fiyatının 100 bin dolara ulaşabileceğinin oldukça olumlu sinyalleri bulunuyor.

2021 yılı blockchain ve kripto varlıkların ana akım finans tartışmalarına dahil edildiği yıl oldu. Gelecek yıllar ise düzenlemelerin ve kuralların piyasaların gerçekliklerine adapte olduğunu gördüğümüz dönemler olacak. Blockchain teknolojisinin ve kripto varlık sektörünün ne şekilde evrileceğini söylemek için henüz çok erken olsa da, trend oldukça belirgin: Bu teknolojiler yaygın olarak kitlelerce kullanılacak. Bazı token’larda ya da coin’lerde görülen fiyat değişimlerinden bağımsız olarak, kripto varlıkların kabul görmesi, ilerleme trendini hızlandıracak. Bireysel yatırımcılar ve kurumsal yatırımcılar ise 2024 yaklaşırken bu alanı gözden kaçırmamalı.

 

 

 

.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com