Cuma, Nisan 19, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Bitcoin yatırımcılarının bu hafta izlemesi gereken 5 faktör

Bitcoin (BTC) fiyatı, yeni haftaya 50.000 doların altında başlıyor, ancak büyük bir hareketin geleceğine dair beklenti artıyor.

50.000 doların üzerine doğru yükselişin reddedilmesinin ardından BTC/USD paritesinin yakın vadeli fiyat hareketi, yıl sonu kapanış da dahil olmak üzere yatırımcıların tahminler yürütmeye sevk ediyor.

Yılın bitmesine iki hafta kala, hem 2013 hem de 2017 yılında görülen şeklide fiyat patlamasının tekrarlanacağı düşünülmüyor, ancak zincir üstü veriler genellikle yukarıya işaret ediyor.

Bitcoin arzının yüzde 90’ının resmi olarak çıkarıldığı bu süreçte Cointelegraph, bu hafta yatırımcıları nelerin beklediğini masaya yatırıyor.

Aynı ama farklı!

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre pazar günü 50.000 doların üzerine doğru bir hamle geldi ama bu başarısızlıkla sonuçlandı.

Bu alışıldık bir durum ve deneyimli piyasa katılımcıları için sürpriz olmadı.

Analist William Clemente, “53.000 dolar benim için kritik.

Tahminlerinden oluşan bir grafik paylaşarak Bitcoin’in yılın çoğunda konsolidasyon aşamasında olduğunu savundu.

“Kilit nokta sabırdır” diye ekledi.

Daralmak ya da daralmamak

Makro ölçekte bu haftanın olayı, Fed’in varlık satın alma programı duyurusu olacak..

Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) toplantısı, genişleme (QE) planı ve “azalan” varlık alımları hakkında değerli bilgiler sunabilir.

Enflasyonist bir ortamda ve devam eden Coronavirüs risklerinin yanında Fed, yürürlüğe koymayı seçtiği politikaların güvenilirliği söz konusu olduğunda tatsız bir durumla karşı karşıya.

Cointelegraph’ın bildirdiği gibi bu toplantı, kripto piyasaları için 1982’den bu yana en yüksek ABD enflasyonunu gösteren geçen haftaki Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinden çok daha yıkıcı görülüyor.

İlgini Çekebilir  Bitcoin, rekor seviyeye yaklaştı

ING bankası tarafından şu yorum yapıldı: “Omikron varyantının ortaya çıkmasının sunduğu belirsizliğe rağmen, diğer Fed yetkilileri tarafından herhangi bir muhalefet yapılmadan, gelecek haftaki toplantıda Fed’in QE daralmasında hızlanma duyurması bekleniyor.

Bu kuruluşların BTC bakiyesi, geçen hafta müşteriler arasındaki satın alma faaliyetinde ani bir artış gördü.

OTC, her zaman fiyat artışlarına işaret etmese de, “güçlü alfa” ifadesi ile Garner’ın radarında yer almaya devam ediyor.

“Gördüğüm en iyi öncü göstergelerden biri. Bunun hakkında ne kadar çok düşünürseniz, o kadar sezgisel bir anlam ifade eder” diye yazdı.

 ekran-goruntusu-2021-12-13-142458png_beJ

Bir diğer veri olan Bitcoin balinaları için hesaplanan birleşik hacim deltası (CVD), Garner’ın söylediği gibi yukarı doğru eğimli olan bir boğa işareti.

CVD, piyasa hareketleri sırasında alıcı ve satıcı oranını belirlemek için kullanılıyor. Veriler, alıcı ilgisinin mevcut seviyelerde benzer şekilde güçlü kaldığını gösteriyor.

“Bu veri, boğa piyasası boyunca benim hücum göstergem olacak şekilde ilerledi” yorumunu yaptı.

Elbette OTC verilerinde görülen artış konusuna herkes ikna olmadı.

Daha sonra, hafta sonu 16’ya ve ardından 27’ye geri dönmeden önce, bir günde neredeyse iki katına çıkarak 28/100’e yükseldi.

Bu sürede BTC/USD paritesi yaklaşık 4.000 dolar aralığında hareket etti.

Analist William Clemente, son fiyat hareketlerine karşı duyarlılık tepkilerini gösteren bir grafik paylaşarak, “Aralık ayında Twitter hesaplarında duygusal gelgitler gözlemledim” diye şaka yaptı.

Bu arada TechDev duyarlılığın, Bitcoin’in 29.000 dolarla başladığı yılın ilk gününden daha düşük olduğunu kaydetti.

Aynı şekilde, belirli fiyat noktasında varlığın aşırı miktarda alındığını veya satıldığını vurgulayan bir veri olan göreceli güç endeksi (RSI) de aynı sonucu yansıttı.

TechDev bunun “büyük” bir yükseliş ayrışmasını içerdiğini de sözlerine ekledi

 

 

 

.

İlgini Çekebilir  Thodex dolandırıcılıkta dünyanın 1 numarası

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com