Perşembe, Mart 28, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Bitcoin baraja takıldı: Kripto paralar neden artmıyor?

Bitcoin, önceki hafta yaşadığı büyük çöküşün ardından kısmen toparlasa da 50 bin dolar sınırında yatay seyrini sürdürmeye devam ediyor. Düşük fiyatlardan yapılan alımlarla yükselmesi beklenen Bitcoin’in yatay seyir izlemesi ise kripto yatırımcıları arasında soru işaretlerine sebep oldu.

Bitcoin 49 bin doların üstünde, Ethereum da 4 bin dolar seviyesinde işlem görmeye devam etti.

Sene başındaki değerinden yüzde 103 daha değerli olan Bitcoin, sene içerisinde yaşadığı sert dalgalanmaların ardından Aralık’ta gelen düzenleme sinyalinin etkisiyle kısmen duruldu.

Bitcoin sene içerisinde 69 bin dolarla tarihi zirvesini görürken en düşük seviyesini ise 28 bin dolarla sene başında gördü.

Sene içerisinde Elon Musk’un çıkışları ve Çin’in sert yasaklama dalgaları gibi çeşitli sebeplerden sert düşen Bitcoin’deki son düşüşte Fed’in para politikasını sıkılaştırma sinyalleri ile birlikte ABD Kongresi’nin ülkenin önde gelen kripto borsalarının temsilcilerini komisyonda dinlemeye çağırması etkili olmuştu.

İŞLEM HACMİ DÜŞÜK

Bitcoin’deki son düşüşte yine Omicron varyantının neden olduğu korku ve endişe nedeniyle risk iştahının azalması ve insanların güvenli limanlara yönelmesi etkili oldu.

İşlem etkinliğinin azalmasının ana nedeni ise Bitcoin’in piyasadaki olumsuz performansı. Bitcoin geçen aydan bu yana değerinin yüzde 27’sini kaybetti. Bu seviye aynı zamanda tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 38 daha düşük.

ABD’DEN SERT SİNYALLER

Bitcoin’deki düşük işlem hacminin bir diğer nedeni de gelişmiş devletlerin düzenleyici kurumlarından gelen sinyaller.

Biden yönetimi, bu haftanın sonunda Amerika Birleşik Devletleri Yolsuzlukla Mücadele Stratejisini açıkladı. Bu belgede kripto paralara da geniş ayrıldı. Belgede yasal olmayan aktörleri sorumlu tutmakla ilgili olan üçüncü sütun, kripto para birimlerini hedefledi.

İlgini Çekebilir  İşte en çok kazandıran ve kaybettiren altcoinler

Belgede, kripto borsaları ile ‘mixing ve tumbling hizmetleri (transferler sırasında gizliliği korumak için işlemleri başka işlemlerle karıştırarak yeni girdi ve çıktılar oluşturan servis) ve kara para aklama aktörleri tarafından işlenen suçların inceleneceği bilgisi’ yer aldı. Ayrıca Küba, Venezuela, Kuzey Kore gibi ülkelerin ABD yaptırımlarını delmek için kripto paraları kullandığı iddiası nedeniyle de kripto teknolojisi ABD’nin hedefinde.

ABD’den gelen bu sinyaller, kısa süre içerisinde sert düzenleyici hamlelerin gelebileceği şeklinde yorumlandı.

Ayrıca, düzenlenmiş finansal sistemle bağlantılar artıyor. Politika yapıcılar, birçok faaliyetin düzenlenmemiş olduğu bu gelişen sektörden kaynaklanan riskleri izlemekte zorlanıyor. Aslında, bu finansal istikrar risklerinin bazı ülkelerde yakında sistemik hale gelebileceğini düşünüyoruz” denildi.

Ayrıca yazıda, kripto varlıkların finansal sistemler için çeşitli riskler doğurduğu belirtildi. Yazıda, “Kritik faaliyet sunan varlık hizmet sağlayıcıları lisanslı veya yetkilendirilmiş olmalıdır. Lisanslama ve yetkilendirme kriterleri açıkça ifade edilmeli, sorumlu makamlar açıkça belirlenmeli ve bunlar arasındaki koordinasyon mekanizmaları iyi tanımlanmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

 

 

.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com