Cuma, Nisan 19, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

80 milyon dolarlık kripto hacklendi!

Kripto para borsası AscendEX, bilgisayar korsanlarının Ethereum (ETH), Binance Smart Chain (BSC) ve Polygon (MATIC) blockchainleri üzerindeki tokenlere erişmesine ve bunları aktarmasına izin veren bir sıcak cüzdanda 77,7 milyon dolarlık kayıp yaşadı.

PeckShield, blockchain güvenlik ve veri analizi şirketidir. PeckShield’e göre Ethereum blockchaini üzerinden yaklaşık 60 milyon dolar değerinde token aktarıldı. EtherScan verilerinin kanıtladığı gibi, BSC ve POLY’den çalınan tokenler sırasıyla 9,2 milyon dolar ve 8,5 milyon Dolar değerinde.

Siber saldırı esnasında çalınan tokenler arasında USD Coin (USDC), Shiba Inu (SHIB) ve Tether (USDT) de bulunuyor. Ancak AscendEX, bilgisayar korsanları tarafından alınan tokenlerin tam değerini henüz resmi olarak doğrulamadı.

Şirket, bu saldırıdan etkilenen kullanıcılara zararlarını kapatarak yardımcı olacağını da duyurdu.

Kripto borsası BitMart’a geçen hafta 5 Aralık’ta yapılan benzer bir saldırı, ETH ve BSC blockchainleri üzerindeki bir sıcak cüzdan üzerinden yaklaşık 200 milyon dolar kayıpla sonuçlandı.

Saldırı Cointelegraph haberine göre, basit bir transfer, swap ve wash (kendi kendine işlem) olayıydı:

BitMart CEO’su Sheldon Xia, Twitter üzerinden kayıpları doğruladı. Araştırmalar devam ederken tüm para çekme ve para yatırma işlemlerinin geçici olarak durdurulduğunu da duyurdu.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x
İlgini Çekebilir  'Bitcoin 40 bin doların altına inmedikçe rahatım'

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com