Perşembe, Mart 28, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Kripto para piyasasının büyük kısmı düşüşe ayak uydurdu

Bitcoin (BTC) fiyatı hafta içinde 47 bin ila 52 bin dolar arasındaki seviyelerde gezindi.

BTC 10 Kasım tarihinde 69 bin dolarla tüm zamanların en yüksek değerini görmesinden sonra yüzde 30’a yakın bir düşüş yaşamıştı.

Kripto para piyasasının da büyük kısmı bu düşüşe ayak uydurdu ve piyasa genelinde negatif bir görünüm oluştu. Kripto para piyasasının toplam değeri 2,28 trilyon dolar olarak hesaplanırken, Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranı ise yüzde 40,1 seviyesinde.

Geride bıraktığımız hafta kripto para dünyasında hangi haberler öne çıktı?

Ethereum vadeli işlemleri

Önde gelen türev piyasalarından biri olan Chicago Mercantile Exchange Group, artık yatırımcılara mikro Ether vadeli işlem sözleşmesini de sunacak.

CME Group, yaptığı duyuruda, 0,1 ETH büyüklüğünde bir mikro Ether (ETH) vadeli işlem sözleşmesi başlattığını belirtti. 

Bitcoin hash oranı yeniden rekor seviyede

Bitcoin ağının küresel hash oranı, Çin’in kripto madencilik sektörüne uyguladığı baskı yüzünden 84 EH/s’ye kadar gerilemişti. 

Ancak bir süre sonra tekrar yukarı yönde bir yükseliş yaşadı. Hash oranının yedi günlük ortalaması, çarşamba günü itibarıyla 175 EH/s’ye ulaştı. Bu da Çin hükümetinin baskısından bugüne kadar yaklaşık yüzde 108’lik bir artış gösterdiği anlamına geliyor. Bitcoin hash oranının geldiği bu değer, mayıs ayında görülen 180 EH/s’lik rekor oranından yalnızca yüzde 3 daha az. 

İnsansı robot Sophia, ‘metaverse’te

Yapay zekalı robot olan Sophia’nın sanal karakteri metaverse’e taşınıyor. 

Sophia, Hong Kong merkezli şirket Hansen Robotics tarafından 2016’da geliştirilmişti. Sophia, konuşma yeteneğinin düzgünlüğü ve sohbet becerileriyle tanınmıştı. Sophia, Birleşmiş Milletler’e konuşma da yapmış ve Suudi Arabistan hükümeti tarafından vatandaşlık almıştı.

İlgini Çekebilir  GLMR Coin nedir? Nereden Alınır? Binance ’de listelenerek büyük çıkış yapan Moonbeam projesi hakkında bilinmesi gerekenler Yorum 2024 Coin Grafik

Google’da en çok aranan 10 terim arasında kriptolar

Ether (ETH) ve Dogecoin (DOGE), piyasa değeri bakımından en büyük kripto paralar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu kriptolar, aynı zamanda Google’da  2021 yılında en çok aranan kelimeler arasında.

Google, 7 Aralık’ta 2021 yılının en çok aranan terimler listesini yayınladı. Yayınlanan listede, aramalar, haberler, kişiler, oyunlar ve filmler gibi kategoriler var.

Dogecoin, Google’da en çok aranan dördüncü haber terimi olurken, “Ethereum Fiyatı”na ilişkin haber aramaları ise en çok aranan listesinde 10’uncu sırada yer alıyor.

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com