Cuma, Mart 29, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Bitcoin’de balinalar fırsatı kaçırmadı: Dipten alım yaptı

Bitcoin (BTC) fiyatı kasım ayında tüm zamanların en yüksek değerine ulaştıktan sonra geçen hafta düzeltme sürecine girerek 43 bin 500 dolara kadar düştü ve balinalar fırsatı kaçırmadı.

Dün bir tweet gönderen zincir üstü veri kaynağı Santiment, Bitcoin balinalarının yaşanan düşüş esnasında alımlarını artırdıklarını söyledi.

BTC/USD paritesi 43 bin 500 dolara indiğinde, içinde 100 ile 10 bin BTC bulunan cüzdan adreslerine 67 bin BTC girişi gerçekleştiğini açıkladı.

Güncel seviyeden bu tutar yaklaşık 3,38 milyar dolara denk geliyor.

Santiment’in paylaştığı tablodaki verilere göre balinalar önce yüklü miktarda satış yaptı, düşüş belirgin bir hal alınca da alımları artırdı.

Yaklaşık 3 günlük bir süre zarfında büyük yatırımcılar, 67 binden fazla BTC birikimi yaptı.

En büyük balinalardan biri, 137 milyon dolarlık BTC alırken, BitInfoCharts verilerine göre balina, tabiri caizse “benzeri görülmemiş bir dipten alım fırsatı” yakaladı.

Gün ortasına doğru BTC/USD paritesi 50 bin 469 seviyesinde işlem görüyor ve Bitcoin’in piyasa hakimiyeti oranı da yüzde 40,3 oranında bulunuyor.

Balina nedir?

Kripto paraların ortaya çıkması ile bu yeni varlık sınıfının alım-satımı, yeni terimler de oluşturdu. Bitcoin balinaları, cüzdanlarında büyük miktarda Bitcoin bulunan ve bu yolla piyasada fiyatları kolaylıkla yönlendirebilme olanağı bulunan yatırımcıları ifade eder.

Bir balina, doğrudan bir birey olabileceği gibi, çoğunlukla yatırım fonları veya serbest yatırım fonlarıdır. Bu fonlar, yatırımcıları adına büyük miktarda Bitcoin tutarlar. 

Piyasalarda fiyatlar son derece değişken olduğunda, balinalar olarak adlandırılan büyük oyuncular, genellikle piyasadaki değişimin arkasındaki neden olarak kabul edilir.

İlgini Çekebilir  Kripto paralar neden düşüyor?

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com