Perşembe, Nisan 25, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Omikron Bitcoin vadelilerinde bireysel yatırımcılara kazandırdı

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından pazartesi günü yayınlanan Yatırımcı Taahhüdü (COT) raporuna göre, 23 Kasım’da sona eren haftada bireysel yatırımcıların Bitcoin’de açığa satış vadeli kontratları bir önceki haftaya göre üç kat arttı. Açık pozisyon sayısı olarak bilinen bu kontratlar, açığa satış gibi işlemler için bulunan sermayeyi temsil ediyor. Bireysel yatırımcıların Bitcoin’deki açığa satışları ise geçtiğimiz hafta %200 yükseliş gösterdi ve 887’den 2,663’e çıktı.

Bu açığa satışlardaki yükselişin karşılığı ise 511 milyon dolar oldu.

Zengin bireysel yatırımcıların CME vadelilerine erişim sağlayabilmesi için özel erişimlere ihtiyacı var ve bunu ADM, Stonex, thinorswim (Schwab) ve az miktarda yatırım bankası sağlayabiliyor. CME Bitcoin vadeli piyasalarında görülen şaşırtıcı gelişmelerden bir tanesi de akışkanlığın artması oldu.

Bu da bu grubu en büyük açığa satış likidite sağlayıcısı haline getirdi. Başka bir deyişle bu gruptaki yatırımcılar ekim ayında Bitcoin ETF’sinden kaynaklanan yükseliş için likidite sağlamaktan, daha küçük yatırımlara geçti. 

Kurumsal talep artmaya devam ederken ve Vanguard ile BlackRock gibi dev varlık yöneticileri kripto hisselerine yaklaşık 3 milyar dolar yöneltirken, büyük resim Bitcoin ve diğer kripto paralar için olumlu görünüyor. Bir başka dev varlık yönetimi şirketi de, şirketin Bitcoin yatırım ve saklama hizmetlerini kullanan hedge fon, aile şirketi, yatırım danışmanı, emeklilik fonu gibi kurumsal müşterilerinin sayısını ikiye katladı. Bitcoin’in fiyatı 10 Kasım’da ulaştığı 69 bin dolar seviyesinden %18 düşüş göstermiş olsa da bu durum yükselen enflasyon, korona virüsün Omikron varyantı gibi makro engellerden kaynaklandı.

İlgini Çekebilir  Büyük yatırımcılar Bitcoin yerine Ethereum'a yöneliyor

Bunlara rağmen Bitcoin’e talep yüksek olmaya devam ediyor. Dahası ham petrol fiyatlarındaki sert düşüş, Omikron varyantının yarattığı belirsizliğin, enflasyonel güçler için organik bir engel yarattığı görülüyor. Omikron varyantına ilişkin olumlu haberler ilerleyen haftalarda gelebilir. Bu süreç içerisinde küresel ekonomik büyüme, düşük enflasyon ve kripto paralar gibi riskli varlıklarda beklentileri düşürmek mantıklı olacak. Bu nedenle temkinli yatırımcılar küresel olarak beklenen enerji talebini ölçmek için ham petrol fiyatını izleyecek. Bu aynı zamanda kısa vadede Bitcoin’in fiyatı için de yol gösterici olacak.

 

 

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com