Salı, Nisan 9, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Ethereum, Bitcoin’in önüne geçebilir

Dört Avustralyalı araştırmacı, 18 Kasım’da yayınlanan araştırmada EIP-1559 güncellemesinin neden ETH’yi daha iyi bir değer saklama aracı yapma potansiyeli olduğunu ele aldı. Araştırmayı Sidney Teknoloji Üniversitesi’nden Ester Félez-Viñas, Macquarie Üniversitesi’nden Sean Foley, Batı Avustralya Üniversitesi’nden Jonathan Karlsen ve Sidney Üniversitesi’nden Jiri Svec kaleme aldı.

Ethereum’un ağustos ayında gerçekleştirdiği EIP-1559 güncellemesiyle birlikte, ağda ödenen işlem ücretlerinin bir kısmı yakılmaya başlandı. Güncellemenin başlatılmasından beri, dolaşımda olan arzı 118.583.580 olan ETH arzından 1 milyondan fazla ETH yakıldı.

Rapora göre, EIP-1559 sayesinde zaman zaman günlük üretilen 12 bin ETH’nin yarısından fazlasına denk gelen miktarda işlem ücreti yakılıyor. Araştırmacılar, Ethereum’a olan talebin güçlü merkeziyetsiz finans ekosistemi nedeniyle arttığını ve zamanla daha fazla ETH’nin yakılacağını tahmin ediyor.

Araştırmacılara göre Ethereum, halihazırda Bitcoin’den daha az enflasyonist durumda:

Araştırmacılar, Ether’in Bitcoin’e kıyasla daha iyi enflasyona karşı koruma sunduğunu ve bu nedenle uzun vadede Bitcoin’den daha iyi bir uzun vadeli değer saklama aracı olabileceğini ekledi.

Pandemi sürecinde hızlanan para basma faaliyetleri ve ABD’de dahi yüzde 6,2’yi gören enflasyon nedeniyle, 21 milyon ile sınırlı arza sahip olan Bitcoin’e gösterilen ilgi her geçen gün artıyor. Diğer yandan araştırmacılar, bu amaç için Ethereum’un da değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor gibi Bitcoin destekçileri ise, hash oranı bakımından çok daha güvenli olması ve arz sınırı ve protokolünün değiştirilememesi nedeniyle Bitcoin’in daha üstün bir değer saklama aracı olduğuna inanıyor.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

İlgini Çekebilir  Bitcoin ve S&P 500 Korelasyonu Bitti mi? 2020 de Zirve Yapmıştı - Bitcoin Yorum
x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com