Perşembe, Nisan 18, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

‘Omicron’ isimli kripto para %900 değer kazandı

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

‘Omicron’ isimli kripto para aynı isimde bir Kovid varyantı olduğundan dolayı %900 yükseldi. Bloomberg International yazarı Mark Gongloff başka hiçbir sebep olmadan sadece isim benzerliği nedeniyle bu olağanüstü yükselişi kaydeden kripto paraya dikkat çekerek kripto piyasalarını eleştiriyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Dünya Sağlık Örgütü geçtiğimiz hafta Güney Afrika’da yayılan ve pandemi krizinin yeniden ciddileşmesi konusunda büyük bir risk oluşturan yeni varyantı ‘Omikron’ olarak isimlendirildiğini açıklamıştı. Söz konusu yeni varyantın aşıları etkisiz hale getireceği endişeleri küresel piyasalarda çalkalanmalara neden olmuştu. Bununla birlikte yeni varyantın hastalığın daha hafif atlatılmasını sağlayacağına dair bir beklenti de mevcut.

CoinTelegraph’da yer alan habere göre kripto para olan Omicron ise, “Ethereum ikinci katman ağı Arbitrum’da çalışan yakın zamanda tanıtılan merkezi olmayan rezerv para birimi protokolü. Yerel sembolü OMIC olan token, bir stablecoin varlık olan USD Coin de dahil olmak üzere diğer birçok kripto varlık ve likidite sağlayıcısı token’lar tarafından desteklenmektedir. Sadece merkezi olmayan SushiSwap borsasında işlem yapılabilir.”

Korona virüsün Omikron varyantına ilişkin haberler yayıldıkça Cuma günü 65 dolar olan kripto para Omicron Cumartesi gününe kadar kabaca 700 dolara kadar fırladı. Gongloff bu durumun saçmalığı hakkında konuşmaya bile gerek olmadığını belirtiyor. Borsa yazarı söz konusu kripto paranın bir aydan daha az ömürlü ve yasal yönden şüpheli olduğunu, riskli bir borsada işlem gördüğünü ve henüz piyasa verilerine dahi sahip olmadığını söyledi. Bununla birlikte bu kripto para biriminin korona virüs varyantıyla hiçbir ilişkisi yok.

İlgini Çekebilir  Peter Schiff, Bitcoin’e orantısız bir zaman harcadığını iddia ettiği CNBC'yi eleştirdi.

Borsalarda yanlış isimlendirmeler nedeniyle hisse senetlerinin yükselişi daha önce de gerçekleşmişti. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Facebook’un ismini Metaverse’e çevirmesi sırasında yatırımcılar aynı isimdeki Kanadalı ilaç şirketinin hisselerine yüklenmişti ve şirketin hisseleri olağanüstü bir biçimde yükselmişti. Gongloff hızlı ticaret algoritmaları nedeniyle asıl hedefler yerine yanlış hedeflerin kazara satın alınmasının normal olabileceğini belirtiyor.

Borsa yazarı,Burada zenginliğe giden en bariz yol Yunan alfabesinin diğer harflerini isminde bulunduran kriptoları satın almak ve yeni Kovid varyantlarının daha fazla spekülatif alıma ilham vermesini beklemektir. (Bir kez daha bu fikrin bir şakadan ibaret olduğunu ve hiçbir şekilde meşru bir yatırım tavsiyesi oluşturmadığını unutmayın. Aslına bakılırsa bu yöntem sizi zenginliğe değil neredeyse finansal bir yıkıma götürür.)” dedi.

Gongloff kripto Omicron’a yatım yapanları tiye alarak, “Yunan alfabesi oyununda Omicron için geç kalındı. Ancak hala bazı cazip harfler var. Bu Kovid varyantı/ kripto birimi harflerinin arasında pi, upsilon ve hepsinin arasında en korkutucusu olan omega da bulunuyor. Belki de bu harf Kovid pandemisinin/kripto coşkusunun iyi ya da kötü bir sonunu temsil edecektir. Ya da belki de alfadan itibaren yeniden başlarız” ifadelerine yer verdi.

 

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com