Cuma, Mart 29, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

2024’nin kripto para yatırım trendleri

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

2021 kripto para piyasaları için rekor bir yıl oldu. Hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılar kripto para piyasalarına akın etti. Bu iki kategorideki yatırımcıların, yatırım davranışları farklılık gösterse de kripto paraların rekor üzerine rekor kırmasını sağladılar. 2021 yılının büyük bir bölümünde kurumsal yatırımcıların odak noktası Bitcoin ve Ethereum oldu. Bireysel yatırımcılar ise bu iki büyük kripto paranın yanı sıra altcoin’lere de ilgi gösterdi.

2021 için tahminler nelerdi?

2020 yılında Cryptonews’e açıklama yapan analistler kurumsal yatırımcıların, korona virüs pandemisi devam ederken Bitcoin’e yöneleceğini, yükselen enflasyonun kripto parayı oldukça çekici bir varlık haline getirdiğini söyledi. Analistler aynı zamanda Bitcoin’e yönelen yeni yatırım dalgasının, altcoin’lerin de yeni rekorlar kırmasına neden olabileceğini açıkladı. Bu tahminler büyük oranda gerçekleşti ve önde gelen altcoin’ler bu yıl rekor üzerine rekor kırdı.

borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre bazı analistler daha fazla şirketin bilançosuna Bitcoin’i ekleyeceğini dile getirdi.

2024: Kurumsal yatırımcı önem kazanırken, bireysel yatırımcı olgunlaşıyor

2024 yılında analistler kurumsal yatırımcıların, 2021 yılında olduğundan çok daha önemli bir rol oynayacağını düşünüyor. Kripto para borsası CEX.IO CEO’su Oleksandr Lutskevych, “kurumsal yatırımcılar 2024’de kritik bir etki sahibi olacak. Bunun nedenini anlamak için 2021’de kripto para piyasasında kurumsal yatırımcı dalgasını anlamak gerekiyor” dedi.

Kripto paralara yönelik düzenlemelerin artması da daha fazla kurumsal yatırımcının piyasaya girmesini sağlayacak. Bitstamp Asia Pacific Direktörü Andrew Leelarthaepin, “düzenlemelerin belirginlik kazanması dijital varlık piyasalarına yeni kurumların yönelmesini sağlıyor. Bununla birlikte bilgi, araştırma, derecelendirme ve danışmanlık hizmetleri de yükseliyor. 2024’de yatırım stratejilerinin etkisinin arttığını göreceğiz” dedi.

İlgini Çekebilir  ALGO Coin nedir? 2024 Algorand (ALGO) Coin yorum ve grafik

Leelarthaepin, “geçtiğimiz ayın başında Bank of America kripto para araştırma birimini kurdu. Bankanın ardından birçok örnek daha göreceğiz” ifadesini kullandı.

Bu değer anlamlı projelere odaklanmıyor ve meme coin’lere yöneliyor” dedi. Bununla birlikte 2024 yılında bireysel yatırımcıların, kurumsal yatırımcıların aksine daha küçük ve yeni kripto paralara da ilgi göstermesi beleniyor. BitMEX Sözcüsü, “küçük bireysel yatırımcılar, yeni piyasaya sürülen coin’lere ilgi gösterebilir” dedi.

Algı büyük oyuncu olmaya devam edecek

2024 yılında bireysel yatırımcılar tarafında bir miktar olgunlaşma görülecek olsa da, analistlerin büyük çoğunluğu bireysel yatırımcıların geride kalma korkusu (FOMO) ile hareket edeceğini düşünüyor. Lutskevych, “meme coin’lere yönelik ilginin artışında bunu gördük. Shiba Inu bir süreliğine de olsa işlem hacmi açısından birinci sıraya yerleşti” dedi. Lutskevych için bu durum bireysel yatırımcıların davranışlarını oldukça iyi yansıtıyor.

Açıklamasında, “piyasalar giderek daha fazla psikolojik faktörlerin etkisi altında kalıyor” ifadesini kullanan Lutskevych, “bireysel yatırımcılar bu yaklaşımı 2024 yılında da sürdürecek” dedi. 2024’de kurumsal yatırımcıların kripto para piyasalarındaki etkisi artarken, yeni spekülatif çılgınlıkların görülmesi de bekleniyor.

 

 

 

.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com