Perşembe, Mart 28, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Bitcoin sahiplerini ‘korku’ sararken, bir umut ışığı yandı!

Bitcoin (BTC) fiyatı 19 Kasım itibarıyla kısa süreliğine 55.600 dolar seviyesine kadar geriledi. Kripto para piyasasının geneli bu düşüş sürecine ayak uydurdu.

BTC/USD paritesi, haberin hazırlandığı esnada 56.800 dolar civarında işlem görüyordu.

Bitcoin piyasasında “korku” hakim

Bitcoin piyasasındaki çeşitli verileri bir araya getirerek yatırımcıların hırs ve korku düzeyini belirleyen indikatör, an itibarıyla piyasada “korku” duygusunun hakim olduğunu söylüyor.

15 Kasım tarihinden itibaren gerileme sürecinde olan Bitcoin, azalan hareketli ortalamaların da aşağısına gerileyerek kan kaybetmeye devam etti. Boğalar, 20 saatlik üstel hareketli ortalama (EMA) (57.110 dolar) değerinin altında kalan paritenin, cuma günkü kapanış öncesi yukarı tırmanmasını hedefliyor.

Kısa vadeli grafikte gözlenen azalan kanalın orta çizgisinin hemen üzerinde ilerleyen BTC fiyatının öncelikli hedefi 20-EMA değerinin üzerinde birkaç kapanış elde etmek. Başarısız olunması durumunda kısa vadede yeniden 55.600 doların test edilmesi beklenebilir.

Geniş zaman aralığında tabloki karamsar değil

BTC/USD paritesine 24 saatlik zaman aralığında bakıldığında, 16 Temmuz tarihinden itibaren yükselen bir trendin içinde ilerlediği görülüyor.

50 günlük basit hareketli ortalama (SMA) (59.691 dolar) seviyesinin kaybedilmesi ayıların boğalara karşı üstünlük kazandıklarını gösteriyor. Ayrıca orta seviyenin hayli altına inen göreceli güç endeksi (RSI) aşırı satım gerçekleştiğine işaret ediyor.

Kısa vadede düşüş gözleniyor olsa da temmuz ayından bu yana devam eden yükseliş kanalının içinde ilerleyiş sürüyor.

Öte yandan ayılar, pariteyi hareketli ortalamaların altında tutmayı başarır ve üst üste günlük kapanış elde ederse, kanalın alt destek çizgisine doğru bir test gelebilir. Bu da fiyatın 50.000 doların aşağısına kadar gerilemesi demek.

İlgini Çekebilir  Bitcoin listede mi? 2024'te dünyayı bekleyen 6 siber tehdit Bitcoin Yorum 2024 Coin Grafik

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com