Perşembe, Nisan 18, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

2024’de ses getirecek 5 DeFi coin’i

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) alanı giderek olgunlaşırken, daha fazla kullanıcı da ekosistemde yer almaya başladı. DeFi uygulamalarının kullanıcı sayılarında ve uygulamaların benimsenmesinde geçtiğimiz bir yılda çarpıcı bir yükseliş görüldü. Bu trend 2024 yılında da devam edecek ve alandaki projelerin değeri yükselecek. İşte 2021’in en büyük 5 DeFi coin’i.

5. PancakeSwap (CAKE) – 3.9 milyar dolar

Yatırımcıların favori DeFi coin’lerinden bir tanesi de PancakeSwap. Kripto para şimdi Binance Smart Chain üzerindeki bir numaralı merkeziyetsizleştirilmiş borsa.

Bunlar da daha sonra istedikleri kripto paraya çevrilebiliyor. PancakeSwap 2024 yılı için büyük bir potansiyele sahip. Kripto paralar giderek daha yaygın hale gelirken bu tür platformların da kullanıcı sayısı ve işlem hacmi artacak.

4. Fantom (FTM) – 5.51 milyar dolar

Fantom akıllı kontrat platformu Directed Acyclic Graph (DAG) kullanarak oluşturulmuş ilk DeFi projesi. The VRSoldier’ın haberine göre platform kullanıcılarına, sentetik varlıklarda alım, satım, borç verme ya da kredi alma gibi imkanlar tanıyor. Fantom kullanıcıları var olan kripto paralarıyla, para kazanabiliyor. Yöntemler arasında kripto paraları teminat olarak kullanma, kredi verme ya da kredi alma da bulunuyor.

Kullanıcılar hiçbir aşamada fonlarının kontrolünü kaybetmiyor ve bu şekilde de yeni bir merkeziyetsizleştirilmiş yatırım yöntemi ortaya çıkıyor. DeFi alanı büyümeye devam ettiği için Fantom alanda bulunan en güçlü projelerden bir tanesi. Piyasa değeri açısından en büyük altıncı DeFi projesi olan Fantom, 2024’de büyük bir sıçramaya hazır görünüyor.

İlgini Çekebilir  Analistlerden Bitcoin'de umutlandıran tahminler

3. Uniswap (UNI) – 13.5 milyar dolar

Ethereum blockchain’i üzerinde yer alan Uniswap piyasada bulunan en popüler DeFi platformu. Kullanıcılar Uniswap üzerinde likidite sağlayıcı olarak para kazanabiliyorlar. Süreç oldukça basit ve yatırımcıların ‘yield farming’ ile ödül kazanmasına imkan tanıyor. borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre PancakeSwap ile benzerlik taşıyan Uniswap’ın farklılaştığı nokta ise Uniswap’ın çeşitli token’ları sunuyor olması. Uniswap’ın yükselen değerinin nedeni ise bu çeşitlilik. Platformun günlük işlem hacmi ise 255 milyon dolar.

2. TERRA (LUNA) – 18.4 milyar dolar

1. Avalanche (AVAX) – 21.3 milyar dolar

Tüm DeFi platformlarının kralı Avalance, sektörde bulunan en hızlı akıllı kontrat platformu olma özelliğini taşıyor. Buna ek olarak AVAX protokolünü güvence altına alan en yüksek doğrulayıcı sayısına sahip. Avalanche sahiplerinin network’ün güvenliğini sağlamak ve ödül kazanmak için token’larını sistemde kullanmaları teşvik ediliyor. Piyasadaki en büyük DeFi projesi olan Avalanche, 2024 için de, uzun vadede de iyi bir seçim olabilir.

 

 

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com