Perşembe, Mart 28, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Bitcoin’in geleceğini FED belirleyecek

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

2015’in mart ayı hem çok iyi hem de çok kötü bir zamandı. Küresel pandemi ve küresel finansal krizin başlangıcında ABD Merkez Bankası (FED) acil durumu değerlendirerek faiz oranlarını sıfıra indirdi ve 700 milyar dolarlık parasal genişleme programı başlattı. O dönemden bu yana FED’in bilançosunda eşi benzeri görülmemiş bir genişlemeye şahit olduk. Bunun yansımaları finansal varlıklarda da görüldü. 2008 finansal krizinin tekrarı olabilecek küresel bir yavaşlamayı önlemek için ekonomiye trilyonlarca dolar likidite enjekte edildi.

Bu likiditenin sonuçları ise şaşırtıcı olmadı. Forbes’un haberine göre Ekonomist Howard Marks yakın zamanda piyasalarda “her şeyin balonunun” yaşandığını söyledi. Küresel hükümet borçlarının yaklaşık %25’i eksi getiride seyrediyor. Hisse piyasaları tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın. 2021’in yalnızca mart ayın 100’ün üzerinde halka arz gerçekleşti. Küresel özel sermayenin sahip olduğu nakit miktarı 2021’in ocak ayında 1,9 trilyon dolarla rekora yükselirken, girişim sermayesi fonları 2021’in üçüncü çeyreğinde 160 milyar dolarlık yatırım yaptı.

Ancak bununla birlikte varlık fiyatları da yükseldi. Fiyatların yükselmesi ise enflasyonu getirdi. Geçtiğimiz hafta ABD’de enflasyon, tüketici fiyatlarının bir önceki yıla kıyasla %6 artış göstermesiyle birlikte son 31 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Herkesin aklındaki soru ise şahit olduğumuz enflasyon yükselişinin geçici olup olmadığı konusunda.

Diğer yandan borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre bazıları da FED’in pandemi sürecinde uyguladığı para politikaları nedeniyle oluşan talep şokunun enflasyonun yüksek seyrettiği bir dönemi başlatacağını düşünüyor. 2020 yılında tüketicilerin bilançosuna yaklaşık 2 trilyon dolar eklendiği düşünülüyor. Bu etkinin ise tüketici talebini yükseltirken, fiyatlarda da artışa neden olacağı tahmin ediliyor.

İlgini Çekebilir  Kripto parayla elbise satış dönemi

Bitcoin’in makro verilerle korelasyonu

Makro veriler ve enflasyon endişelerinin Bitcoin üzerindeki etkisi iki katmanlı şekilde görülüyor.

Büyük varlık yöneticileri ve kurumsal yatırımcılar kripto paralara giderek daha fazla sermaye yöneltirken, bu trendin de devam etmesini bekleyebiliriz. Bu ilişki göz önünde bulundurulduğunda, yükselen enflasyon nedeniyle para politikalarında gerçekleştirilecek bir sıkılaşma Bitcoin ve diğer riskli varlıklar için ayı piyasasını beraberinde getirebilir.

Bu tahminler gerçekleştiği takdirde, Bitcoin’in nasıl tepki vereceğini görmek ilgi çekici olacak. “Enflasyon koruması” tezi Bitcoin fiyatını destekleyecek olsa da, kripto paranın riskli varlıklarla arasındaki korelasyonun yükselmesi, aşağı yönlü bir baskı oluşturabilir. Bitcoin’in amacı herhangi bir merkez bankasının para politikalarından koruma sağlayan merkeziyetsiz bir para birimi oluşturmak.

Ancak kripto para piyasaları geleneksel finansal piyasalarla entegre olurken ve giderek artan miktarda kurumsal sermaye dijital varlıklara akarken, bu hedef bir mit halini almaya başladı. Gelecek yıl yaşanacak gelişmeler, Bitcoin’in geleceğini belirleme konusunda hayati önem taşıyacak.

 

 

 

.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com