Cuma, Nisan 19, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Bitcoin’de boğa piyasası dağılımı başladı

Singapur merkezli kriptopara borsası Luno’nun Asya Pasifik bölümü başkanı Vijay Ayyar, kripto paralarda, özellikle de Ethereum’da bir konsolidasyon sürecinin yaşandığını söyledi.

Ether’in bu yıl Bitcoin’den daha güçlü bir performans gösterdiğini belirten Ayyar, Bitcoin yüzde 127 yükseliş gösterirken Ethereum’da fiyatın 6 kattan fazla yükseldiğini vurguladı.

Ayyar, önümüzdeki dönemde Ether ve altkoinlerin Bitcoin’e göre daha hızlı hareket etmelerinin beklediklerini de ifade etti. Haftaya başlarken, Bitcoin fiyatı 65 bin 659, Ethereum 4 bin 685 dolar seviyesinden işlem gördü.

Haftalık kapanış ayılara yer bırakmadı

Pazar günkü haftalık kapanışta ne olacağından endişe duyanlar için Bitcoin, hayal kırıklığı yaratmadı.

Haftanın çoğunda yatay seyreden BTC/USD paritesi, 65.500 dolarda haftalık kapanış rekoru kırdıktan sonra yükselişe devam etti.

Haftanın tam olarak son saatinde 1.000 dolar değer kazanan Bitcoin, son haftaları karakterize eden bir davranışı yeniden göstermiş oldu.

Popüler analist TechDev, haftalık kapanışın 1,618 Fibonacci seviyesinin üzerinde gerçekleştiğini ve bu nedenle 2013 ve 2017 boğa piyasalarında sıçrama tahtası görevi gören fiyat hareketini kopyaladığını ileri sürdü.

Analist, bir başka gönderisinde “Yaklaşan şeye hazır mısınız? Şahsen bu kez de Bitcoin’in farklı davranmayacağını düşünüyorum,” diye özetledi.

Diğer bazı yorumcular ise pazar günü gerçekleştirilen Taproot soft fork’unun henüz tam olarak fiyatlandırılmadığını düşünüyor.

Böyle bir durumun yaşanması, stok akış modellerinden birini de geçersiz kılacaktır.

“Boğa piyasası dağılımı başladı”

Mevcut durum, Bitcoin boğa piyasasında sonun başlangıcı olabilir mi?

Uzun vadeli birikimcilerin (LTH) davranışları incelendiğinde, Bitcoin boğa piyasasının son, aynı zamanda da en yüksek dalgalanmalı aşamasına girmiş gibi gözüküyor.

Analist William Clemente tarafından paylaşılan zincir üstü analiz kaynağı Glassnode’un verileri, LTH yatırımcıların net birikimi bıraktıklarını ve coin’lerini elden çıkarmaya başladıklarını gösteriyor.

İlgini Çekebilir  Analistlerden Bitcoin'de umutlandıran tahminler

Boğa piyasası piklerinin karakteristik bir özelliği olan “güçlüyken satış,” LTH birikimlerinde nisan ayından beri ilk azalmayı temsil ediyor.

Clemente, “Uzun vadeli birikimciler zayıfken BTC satın alıyor ve güçlüyken satıyor” diye özetledi ve devam etti:

 

2020’nin son çeyreğinde de LTH’ler Bitcoin’in hızlı yükselişinin hemen öncesinde satış yapmaya başlamış ve dağılım pik yaptıktan sonra, Bitcoin 64.900 dolarda rekor kırmadan önce azalmaya başlamıştı.

Hash oranı rekor seviyelere geri döndü

Bitcoin’in gerçek manada rekor kıran göstergesi hash oranı oldu.

Beş ay önce çakıldıktan sonra uzun süreli bir toparlanma süreci geçiren hash oranı, şimdi ise nisan sonu seviyelerine geri döndü.

MiningPoolStats verilerine göre hash oranı, 168 EH/s ölçüldü.

MiningPoolStats tarafından paylaşılan grafik, madencilerin Çin’den kitlesel olarak göç etmelerinden beri hash oranının nasıl bir toparlanma gösterdiğini ortaya koyuyor.

Bitcoin ağının gücünün en önemli göstergelerinden biri olan madencilik zorluğu da rekora doğru ilerliyor.

Zorluk, pazar günü yaşanan otomatik düzeltmede yüzde 4,7 artarak art arda dokuzuncu kez yükseliş göstermiş oldu.

“Köpük işaretleri var”

Bitcoin haricinde gelenek piyasalarda güvenin sarsılmaya başladığı görülebiliyor.

Reserve Bank of India’nın eski başkanı Raghuram Rajan, geçtiğimiz hafta düzenlenen konferans sırasında borsalardaki aşırı büyümenin tehlike çanlarını çaldığı konusunda uyardı.

Rajan, Financial Times’ın haberine göre popüler ABD hisselerini içeren Nomura-Wolfe sepeti hakkında “Çok net köpük işaretleri var” diye açıkladı.

Neuberger Berman Baş Yatırım Sorumlusu Erik Knutzen ise “Her şey çılgın bir hâl aldı, her yerde, orada burada balon var” diye belirtti ve şöyle dedi: 

Kadım ayı hem geleneksel piyasalar hem de kripto para piyasası için genellikle olumlu bir ay olsa da, özellikle de borsaların yalnızca yükselmesine ilişkin şüpheler artıyor.

İlgini Çekebilir  'Bitcoin için 50 bin dolar destek olmak üzere'

Bitcoin yatırımcıları için ise asıl sorun, iki piyasa arasındaki korelasyon.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com