Cuma, Nisan 19, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Ethereum ve Bitcoin enflasyondan korur mu?

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Çalışma Bakanlığı’nın Çarşamba günü yayınladığı enflasyon raporu küresel piyasaları şoka uğrattı. ABD’de yıllık bazda %6,2 oranında açıklanan Ekim ayı enflasyonu Kasım 1990’dan bu yana görülen en yüksek seviyeyi işaret etti. Aynı gün Bitcoin ve Ethereum rekor seviyelere ulaştı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre bu iki durumun aynı anda görülmesi, Bitcoin destekçilerinin kripto paraların enflasyona karşı bir koruma yatırımı olarak kullanılabileceğine dair popüler anlatısına yeniden dikkat çekilmesine sebep oldu.

Kripto borsası Eqonex’in Küresel Satış ve Ticaret Başkanı Matt Blom, “Daha önce enflasyon %6’nın üzerine tırmandığında Bitcoin henüz yoktu. Bitcoin’in ana akım basında görülen ‘dijital altın’ söylemini görmek ilginç olacak” dedi.

Finans kuruluşlarını hedefleyen bir kripto brokerlığı şirketi olan FalconX’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Raghu Yarlagadda’ya göre bazı finans şirketleri Bitcoin’e ek olarak Ether’in de enflasyona karşı koruma yatırımı olduğunu düşünüyor.

Ağustos ayında Ethereum ağında gerçekleştirilen ‘hard fork’ işleminden bu yana Ether’in şu anki değerine göre 845.280 Ether yani 3,1 milyar dolar dolaşımdan çıkarıldı. Bu blockchain işleminin Ethereum’u enflasyona karşı daha dayanıklı hale getirdiğini savunan Yarlagadda, “Yakılan net miktar nedeniyle, tokenlar Ethereum içinde deflasyon rejimine göre satın alındı” dedi.

Bununla birlikte, hacim açısından dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan OKEx’in direktörü Lennix Lai’ye göre Bitcoin veya Ether’in enflasyona karşı bir koruma yatırımı olarak kullanılabileceğini kanıtlamak için daha fazla kanıta ihtiyaç var.

İlgini Çekebilir  Bitcoin kaç dolar? Bitcoin (BTC) kaç TL oldu, ne kadar? Bitcoin Yorum 2024 Coin Grafik

NYDIG açıklamasında da aynı noktaya dikkat çekiliyor: “Bitcoin’in bir enflasyon koruması olarak lanse etmekle birlikte, enflasyon endişelerinin yol açtığı geniş çaplı riskli varlık satışlarının zaman zaman Bitcoin’in fiyatında hissedildiğinin farkındayız.”

 

 

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com