Cuma, Nisan 19, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Bitcoin’de “düşüşler geçici, hedef 75 bin dolar” iddiası!

Dalgalanma, kripto para piyasasının temel unsurlarından biri ve 11 Kasım’da Bitcoin (BTC) fiyatında yaşanan düzeltme de, fiyatın rekor kırmasını genellikle destek seviyelerine doğru yaşanan keskin düzeltmelerin izlediğini hatırlattı.

Bitcoin fiyatı, 10 Kasım’da 62.800 dolara kadar geriledikten sonra yeniden 65 bin dolar bandına yükseldi. 

ABD’de manşetleri yükselen enflasyonun yarattığı endişeye dair haberler kaplarken, analistlerin Bitcoin ve kripto para piyasasının mevcut durumuna nasıl baktığına göz atalım.

Bitcoin fiyat düşüşleri “geçici”

BTC fiyatındaki 7 bin dolarlık ani gerileme kimileri için sürpriz olsa da, analist ve anonim Twitter kullanıcısı ‘Nunya Bizniz’ için son birkaç günde görülen fiyat hareketi, Bitcoin’in geçmiş performansına dayalı olarak beklenen bir durum ve geçici olacak.

Aşağıda Bitcoin fiyatını 20 günlük hareketli ortalamasıyla (20-MA) gösteren grafikte de görüldüğü gibi, BTC fiytındaki yükselişi 20-MA’ya kısa süreliğine dokunan veya altına düşen bir geri çekilmenin izlemesi son derece normal. Bu düşüşleri ise genellikle yeniden yükseliş izliyor.

Evergrande ve enflasyon piyasayı etkiliyor

Üzerinde durulması gereken makro faktörlere dikkat çeken Tellurian ExoAlpha Varlık Yönetim Başkanı Jean-Marc Bonnefous, piyasadaki son düzeltmede Evergrande olayının etkisi olduğuna dair çok fazla tartışma olduğunu söyledi.

Bonnefos, olayı kripto para yatırımcılarına daha açıklayıcı bir örnekle anlatmak için “Elon Musk’ın tweetleri kripto paralar için neyse, Evergrande haberleri de borsalar için o,” diye özetledi.

Bonnefos’a göre kripto piyasaları, son manşetlerde fazla tepki gösteriyor gibi gözüküyor ve son düzeltmenin de yaşanan keskin rallinin ardından daha çok teknik konsolidasyon olduğunu düşünüyor.

İlgini Çekebilir  Bitcoin, 5 ayın en yüksek seviyesini gördü

Kripto piyasasını etkileyen yalnızca Evergrande haberleri de değil. Bonnefos’a göre ABD Tüketici Fiyat Endeksi’ndeki (CPI) yüzde 6,2 yükseliş, küresel finans piyasaları ve Bitcoin fiyatını etkileyen büyük bir faktöre dikkat çekiyor.

Bonnefous, şöyle açıkladı:

Bitcoin gerekli bir yeniden test sürecinde

Analist Twitter kullanıcısı ‘GalaxyBTC’, BTC fiyatının kısa vadede 75 bin dolara ulaşma potansiyelini gösteren bir grafik yayınladı. Analist, şöyle belirtti:

 

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com