Cuma, Nisan 19, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Kripto yatırımlarında riskleri azaltacak 5 adım

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto paralar giderek yaygınlaşsa da, kripto piyasaları henüz olgunlaşmadı. Dünyada yaklaşık 78 milyon kripto cüzdanı var. Dünya nüfusunun yaklaşık %0,98’i kripto para yatırımı yapıyor. Kripto paralar ise belki de hayatta bir kez karşılaşılacak bir yatırım fırsatı sunuyor. Kripto paraların değeri yükselmekle kalmıyor, yatırım yapılabilecek altcoin’lerin sayısında da yükseliş görülüyor. Seçenekler oldukça fazla ve Bitcoin’in maksimum sayısının da üzerinde altcoin var.

Bitcoin’in arzı ise 21 milyonla sınırlı.

Kripto paranın yaratıcısı ortadan kayboldu. Yatırımcılar ise 2 milyon doların üzerinde kayıp yaşadı. Peki kripto yatırımı nasıl yapılmalı?

1. Kripto yatırımlarınızı toplam birikiminizin %5’iyle sınırlandırın

Kripto paralar ve blockchain teknolojisinin finansın geleceğini şekillendirme potansiyeli oldukça yüksek olsa da, kripto para yatırımlarında bu kadar büyük bir risk almak için çok erken. Birçok yatırımcı neredeyse birikimlerinin tamamını kripto paralara yatırıyor. Dahası kripto para yatırımı yapmak için kaldıraçlı yöntemlere başvuranlar da oldukça fazla sayıda. Bu riskli yatırımları yapan kişilerin şansı yaver gidebilecek olsa da, tüm varlığınızı bu şekilde kaybetme ihtimaliniz de yüksek.

2. Portföyünüzü büyük kripto paralar ve altcoin’lerle çeşitlendirin

Hiçkimse geleceği göremez. Piyasada bulunan coin ve altcoin’lerin birçoğu ilerleyen yıllarda değersiz hale gelebilir. Bireysel yatırımcıların %90’ı borsalarda yüksek getiri elde edemiyor. Bu nedenle uzun vadede yükselecek kripto parayı seçmek de oldukça zor. 

3. Şaka olarak tasarlanmış ‘meme’ coin’lerden uzak durun

Yatırım bir kumar değildir. Bu nedenle şaka olarak tasarlanmış ve fiyat hareketleri spekülasyonlarla yön bulan ‘meme’ coin’lerden uzak durun. Son dönemde Shiba Inu’da sert yükselişler görüldü. Ancak bu yükselişin ardında yalnızca spekülasyon vardı. Shiba Inu yükselirken getiri fırsatını kaçırdığını düşünenler, gerçekte riskli bir yatırımdan uzak durdu. Örneğin borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yakın zamanda oyuncu Keanu Reeves’tan esinlenilerek piyasaya sürülen altcoin KEANU, Reeves’ın açtığı dava sonucunda çöküşe geçti. Bunun ardından yatırımcılar kayıp yaşadı. Bunun gibi sayısız örnek var ve bu coin’lerden sağlanacak getiri alınan riskten çok daha küçük.

İlgini Çekebilir  Bitcoin 59,000 dolar sınırına yükseldi

4. Yatırımlarınızın maliyet ortalamasına bakın

5. İnandığınız projlere ve kuruculara yatırım yapın

Kripto paraların temelindeki fikir oldukça basit. Devrim niteliğindeki bu konsept önümüzdeki yıllarda birçok sektörde değişime neden olacak. Tüm yatırımlar gibi yalnızca anladığınız alanlara yatırım yapın. Yatırım yaptığınız projelerin misyonlarını ve kurucularını araştırın.

 

 

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com