Cumartesi, Nisan 20, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Ethereum Bitcoin’in tahtını zorluyor

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin hafta başında tüm zamanların en yüksek değerine ulaşarak 70.000 dolar hedefine yürüyüşünü sürdürüyor. Ancak yatırımcılar, şu anda dünyanın en değerli ikinci kripto para birimi olan Ethereum konusunda daha heyecanlılar.

Ethereum veya kısaca Ether de rekor seviyelerde işlem görüyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi şu sıralarda 4.700 dolar seviyelerinde. Ether bu yıl içerisinde %560 civarında değerlendi ve Bitcoin’e göre ise %135 oranında değer kazandı. Kripto yatırımcıları, Ether’in NFT’lerin yanı sıra akıllı sözleşmeler için omurga olarak kullanılmaya devam edeceğini öngörerek yatırımlarını bu öngörüye göre yönlendiriyorlar.

Uzmanlar, bu merkeziyetsiz finans (DeFi) dalgasının bankacılıkta daha yaygın hale geleceğini öngörüyor. Söz konusu DeFi uygulamaları Ether’in yanı sıra benzeri blockchain teknolojisine sahip başka bir diğer kripto para birimi olan Solana’nın için de harika bir haber olabilir.

Teknoloji odaklı varlık yönetimi firması Docupace’ın Kurucusu ve Başkanı Michael Pinsker, Bitcoin’in 2017’den bu yana pazar payındaki düşüş hakkında, “Sektörde Bitcoin’in genel kripto para piyasası sınırının yüzde 75’i olmaktan çıkıp yaklaşık yüzde 50’ye indiği bir değişimi görüyoruz. Bu oran daha da aşağı inecektir” ifadelerine yer verdi.

Yatırımcılar Ether’e akın ediyor

Coinbase’in, Salı günkü borsa kapanışının ardından yayınladığı son bilanço raporunda, üçüncü çeyrek işlem hacminin %22’sinin Ether için olduğunu, Bitcoin içinse bu oranın %19 olduğunu belirtti. Bu oranlar Ether’in Bitcoin’den daha yüksek oranda işlem hacmine sahip olduğu ikinci çeyreği ifade ediyor.

İlgini Çekebilir  Kripto para yatırımcılarına 2024 önerileri

Yatırım firması Tribe Capital’in ortaklarından Jared Madfes, Ethereum’un değerinin Bitcoin’e yaklaştığını ve önümüzdeki on yıl içerisinde kripto paralarda lider değişiminin dahi olabileceğini söyledi.

ABD’de ve küresel çapta görülen enflasyon da kripto para birimlerine olumlu yansıyor. Tüketici fiyatları yükselmeye devam ediyor. Yatırımcılarsa faiz oranlarının düşük kaldığı ve ABD Merkez Bankası dahil neredeyse tüm merkez bankalarının ekonomiye para pompaladığı bir dönemde dijital para birimlerinin değer kazandığının farkındalar.

Bitcoin ETF’lerinin yükselişi de Ethereum için iyi bir haber olabilir. Zira uzmanlar benzeri bir şekilde Ether ETF’lerinin de yakında piyasaya sürülebileceğini öngörüyor. Bu durum ortalama yatırımcıların ve büyük para yönetimi firmalarının kripto paraları satın almasını daha da kolaylaştıracaktır.

Tribe Capital’den Madfes, “Denetleyici kurumlar kripto para birimlerine daha fazla maruz kalmak istiyor. Bu yüzden Ether ETF’lerinin gelecekte mümkün olacağını tahmin ediyorum” dedi.

 

 

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com