Perşembe, Nisan 18, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Bitcoin’de boğalar yeniden kontrolü ele geçirdi

Bir haftalık sabrın ardından boğalar, pazar gecesi yeniden kontrolü ele geçirdi ve Bitcoin 65 bin doları geçti.

Boğa piyasalarında genelde olduğu gibi, bu yükseliş de hızlı oldu ve Bitcoin, yalnızca bir saatte 2 bin dolar değer kazandı.

Haftalık kapanıştan hemen önce değer artışı gösteren Bitcoin, 7 Ekim ile biten haftayı da 63.270 dolarda kapatarak rekor kırdı.

Diğer yandan, kripto para piyasasının toplam değeri de tarihte ilk kez 3 trilyon doları geçti.

Bitcoin’in uzun vadeli potansiyeline ilişkin iyimserlik sürerken, mevcut boğa piyasasında asıl getirilerin ise henüz görülmediği yaygın olarak düşünülüyor.

Popüler analist Rekt Capital, “BTC almak için çok geç olduğunu düşünenler, bu döngüde hala ne kadar yükselebileceğini fark etmiyorlar,” diye özetledi.

Decentrader Kurucu Ortağı Filbfilb, kısa vadede düzeltmeye yol açabilecek az sayıda olası sebepten biri olan CME vadeli işlemler makasına dikkat çekti.

Pazartesi günü piyasaların cuma gününden önemli ölçüde daha yüksek seviyelerde açılacağı göz önüne alınırsa, tarihsel davranışlara da uygun olarak söz konusu makasın kapatılması için düşüş yaşanması ihtimali sürüyor.

Fonlama oranları hızla yükseliyor

CME makasının yanı sıra, bir başka türev göstergesi de kısa zaman çerçevesinde sorun yaşanabileceğine işaret ediyor.

Çeviri yayın saati itibarıyla veriler, borsalardaki fonlama oranlarının sürdürülemez seviyelere doğru ilerlediğini ortaya koyuyor.

Fonlama oranları Bitcoin’in 67 bin doları geçtiği ekim ayındaki kadar yüksek olmasa da, yüksek pozitif fonlama oranları genellikle fiyat düzeltmesiyle sonuçlanıyor.

Analist Dylan LeClair, kaldıraçlı uzun pozisyon sayısında artış görülmediğinden dolayı fazla endişelenmeye gerek olmadığını düşünüyor.

diye belirten LeClair, şöyle devam etti:

İlgini Çekebilir  FXS Coin nedir? Nereden Alınır? Binance ’de listelenen stabil coin projesi Frax Shares hakkında bütün detaylar Yorum 2024 Coin Grafik

Kripto Korku & Hırs Endeksi ise piyasa duyarlılığının hızla “aşırı hırs” bölgesine ilerlediğini ortaya koyuyor.

75/100 puan ölçülen endeks, yine de fiyatın pik yapması için en az 20 puanlık daha yer olduğunu gösteriyor.

Madenciler hala satış yapmıyor

Bitcoin için yeni rekor ufukta gözükürken, madenciler de satış yapmayı reddetmeyi ve güçlü bir şekilde birikim yapmayı sürdürüyor.

Zincir üstü analiz kaynağı CryptoQuant’ın verileri, geçtiğimiz hafta ve aylarda madenciler ile ilişkili cüzdanlardan çok az çıkış yapıldığını ortaya koyuyor.

Bu durumun oldukça iyi bir sebebi olabilir.

Tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 168 EH/s’ye ise tahmini yalnızca 7 EH/s kaldı.

Hash oranının yanı sıra madencilik zorluğunun da art arda sekizinci kez yükselmesi bekleniyor.

Enflasyon endişeleri tırmanıyor

Makro piyasaların gündem maddelerinden biri olan enflasyonun Bitcoin’e faydalı olması ve kripto paranın koruma özelliğini ortaya çıkararak cazip kılması bekleniyor.

Bu hafta paylaşılacak ABD tüketici fiyat endeksi (CPI) verilerinin, tahminler ve gerçeklik arasında kopukluğu daha da artırması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde varlık satın alımlarının azaltılacağının sinyallerini veren Fed, bir analiste göre mevcut ortam nedeniyele stratejisini değiştirmeye dahi zorlanabilir.

Bloomberg’e konuşan Citigroup Kıdemli Yatırım Uzmanı Mahjabeen Zaman, “CPI sayılarının her ikisi için de yukarı yönde risk olduğunu ve bunun sonucunda Fed’in varlık satın alımlarını hızlandırabileceğini düşünüyoruz,” diye özetledi.

 

.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com