Cuma, Mart 29, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Ethereum opsiyonlarında 5 bin dolar hedefi

Ether (ETH) boğaları 2021 itibarıyla elde ettikleri yüzde 368’lik gelir ile işlem yapmaya devam ediyor. Altcoin hemen her gün rekor üstüne rekor kırıyor.

Ether 5.000 dolar yolunda olsa bile ağın, merkeziyetsiz finans (DeFi) ve benzersiz token (NFT) sektöründen gelen güçlü talebi karşılaması konusunda endişe söz konusu.

Ayrıca 1 Kasım’da yayımlanan stablecoin düzenlemesine ilişkin ABD Hazinesi raporu da moral bozan bir gelişme oldu.

Buna ek olarak, büyük DeFi projeleriyle birlikte çalışabilirlik sunan rakip ağlar, hem kilitli toplam varlık miktarı (TVL) hem de akıllı sözleşmelerdeki piyasa payı açısından öne çıkıyor. Örnek olarak, bu hafta Solana (SOL) 236 dolarlık rekor seviyeye yükseldi ve Cardano’yu (ADA) geçerek dördüncü en büyük kripto para birimi oldu.

CryptoSlam’den alınan verilere göre, Solana’nın NFT piyasasındaki satışları son üç ayda 495 milyon dolara ulaştı. Buna rağmen Ethereum blockchain, en popüler isim olmaya devam ediyor ve ikincil NFT satışları ekim ayında 1,76 milyar doları aştı.

Ethereum Hisse İspatı (Proof of Stake, PoS) algoritmasına geçerek, rekabette bir adım öne çıkmayı ve ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmeyi hedefliyor.

Buna Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban, milyarder Barry Sternlicht ve Houston İtfaiyeciler Yardım ve Emeklilik Fonu dahil.

5 Kasım, 540 milyon dolarlık Ether opsiyonunun vadesinin dolacağı tarih. Boğalar için net bir zafer gözüküyor olabilir ancak birkaç hafta önce durum böyle değildi.

İlk bakışta, 300 milyar dolarlık satım (put) opsiyonları, 240 milyon dolarlık alım (call) enstrümanlarına kıyasla haftalık vadede yüzde 20 üstün. Yine de 0,80 alım satım oranı aldatıcı, çünkü son ralli muhtemelen düşüş ihtimalini ortadan kaldıracak.

İlgini Çekebilir  Bitcoin’i Wall Street mi yönlendiriyor?

Örneğin, Ether’in fiyatı 5 Kasım tarihinde 4.500 doların üzerinde kalırsa, vade sonunda bu satım (put) opsiyonlarından yalnızca 1,5 milyon dolar değerindeki kısmı aktif olacaktır. Bu fiyatın üzerinde işlem görüyorsa, Ether’i 4.500 dolardan satma hakkının hiçbir değeri olmayacak.

Boğalar 4.500 doların üzerinde rahat

Aşağıda vade sonu 5 Kasım olan 540 milyon dolarlık dört senaryo yer alıyor.

Diğer bir deyişle, vade sonu fiyatına bağlı olarak aktif hale gelen alım (call) ve satım (put) sözleşmelerinin miktarı değişebilir:

4.300 ila 4.400 dolar arası: 6.870 alıma karşılık 6.000 satım. Net sonuç, boğalar ve ayılar arasında denge söz konusu.

4.400 ila 4.600 dolar arası: 13.750 alıma karşılık 350 satım. Net sonuç, alım (boğa) enstrümanları lehine 60 milyon dolar.

4.600 ila 4.700 dolar arası: 18.500 alıma karşılık 50 satım. Net sonuç, alım (boğa) enstrümanları lehine 85 milyon dolar.

4.700 doların üzeri: 22.800 alıma karşılık 0 satım. Net sonuç, boğaların 107 milyon dolar kâr elde etmesiyle net bir hakimiyet.

Ayıların kayıplarını azaltmak için yüzde 6 fiyat düzeltmesine ihtiyacı var

Ayıların cuma günkü vade sonunda kayıplardan kaçınmasının tek yolu, Ether’in fiyatını 5 Kasım’da mevcut 4.660 dolardan yüzde 6 düşüşle 4.400 doların altına çekmek. Bu nedenle, haftalık opsiyon vade sonundan önce kritik bir haber ya da olay yaşanmadıkça boğaların 85 milyon dolar veya daha fazla kâr elde etmesi muhtemel.

Trader’lar ayrıca, boğa rallileri sırasında satıcının fiyatı etkilemek için ihtiyaç duyduğu çabanın çok büyük ve genellikle etkisiz olduğunu hesaba katmalı.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com