Perşembe, Nisan 18, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Ethereum’un en büyük rakibi hangi altcoin olacak?

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son dönemde yeniden gündeme yerleşen “flippening” kavramı, Ethereum’un piyasa değeri açısından Bitcoin’i geride bırakacağı anı tanımlamak için kullanılıyor. Ancak Bitcoin ve Ethereum rekabetinin arka planında, iki altcoin de Ethereum’un rakibi olmak için mücadele ediyor. Cardano (ADA) ve Solana (SOL) bu günlerde dünyanın en büyük beşinci ve altıncı kripto paraları olarak büyük bir rekabet içinde. İki kripto paranın da piyasa değeri, çarşamba günü 68 milyar dolara ulaştı.

Geçtiğimiz yılın büyük bir bölümünde Cardano büyük oranda, Ethereum’la rekabet eden tek kripto paraydı. Solana’nın ise bu rekabete dahil olmayacağı düşünülüyordu. Ancak borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz birkaç haftada yaşanan gelişmeler, Cardano’nun ekim ayında düşüşe geçmesine neden oldu. Bitcoin ve Ethereum’da çift haneli yükselişler görülürken, diğer kripto paraların birçoğunun da yükseldiği ekim ayında, Cardano %13 düşüş gösterdi.

Kripto paranın ekim ayı rallisinin gerisinde kalmasının önemli bir nedeni yok. Cardano’da yaşanan düzeltme, “söylentiyle al, haberle sat” felsefesinin bir sonucu olabilir.

Bu rakam Ethereum blockchain’i üzerinde bulunan yaklaşık 3 bin uygulama karşısında küçük görünse de, giderek yükseliş gösteriyor. Solana’nın platformundaki DeFi protokollerinde bulunan varlıkların toplam değeri yakın zamanda 10 milyar doları geçti.

Motley Fool Yazarı Zhiyuan Sun, üç hafta önce Solana’da dipten alım zamanının geldiğini duyurdu. O dönemden bu yana Solana %50 yükseliş göstererek bu hafta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Duraklamasına devam eden Cardano karşısında, Solana kısa bir süreliğine öne geçti. Her iki kripto paranın piyasa değeri, çarşamba günü 68,5 milyar dolara ulaştı. Ancak yatırımcıların her iki kripto paradan birini seçmesine gerek yok. Bitcoin ve Ethereum rekabeti oldukça çetin bir mücadeleye işaret ediyor.

İlgini Çekebilir  Bitcoin BTC yorum - 9 Mart - Bitcoin Fiyatı Büyük Direnişi Kırdı 70.000 Dolar Hedefte

Cardano ve Solana ise iki büyük kripto paranın ardından geliyor. Bu iki kripto paranın kazanmak için Ethereum’u geride bırakması gerekmiyor. Özellikle de Ethereum yükselişine devam ederken. Ethereum’un gelecek aylarda daha düşük maliyetli ve çevre dostu hisse kanıtı modeline geçmesiyle, mevcut eksiklerini gidermiş olacak. Bu maraton benzeri bir yarış. Bitiş çizgisine ulaşan her kripto para madalyanın sahibi olacak. Bu da birçok kazanan olacağı anlamına geliyor.

 

 

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com