Cumartesi, Nisan 20, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Bitcoin yükselse de Ethereum’a yenilecek

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ekim ayının büyük bir bölümünü yükselişlerle geçiren Bitcoin’de sular duruluyor. Kripto para 67 bin dolarla rekor seviyeye ulaşmasının ardından, yeniden 60 bin dolar seviyelerine geriledi. Yaz aylarındaki düşüşün ardından Bitcoin fiyatı iki kat artış gösterirken, piyasa değeri açısından en büyük ikinci kripto para Ethereum’da da %140 yükseliş görüldü. Kripto para geçtiğimiz hafta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve rekor yükselişine devam ediyor.

Bitcoin 2021 yılına sert bir yükselişle başlayarak, 65 bin dolara ulaştı. Bunun ardından temmuz ayında 30 bin dolara geriledi. O dönemden bu yana Bitcoin güçlü bir yükseliş göstererek ekim ayında 67 bin dolara ulaştı. Bunun ardındaki nedenlerden bir tanesi de Wall Street’te kripto paranın yaygın bir şekilde benimsenmeye başlaması ve beklenen gelişmenin yarattığı heyecan oldu.

Aynı zamanda Bitcoin’in dijital bir değer koruma aracı ve enflasyon koruması olarak altının yerini alacağına yönelik beklentilerin giderek artması da yükseliş üzerinde etkili oldu. FxPro Finans Analisti Alex Kuptsikevch, “Bitcoin’e yönelik bir başka saldırı öncesinde bir boğa piyasası konsolidasyonu görülüyor, bu da kripto parada yıl sonu için yeni bir rekoru beraberinde getirebilir” dedi.

Geleneksel finansın, bankalara ihtiyaç duyulmaksızın blockchain üzerinde sürdürülebileceği düşüncesiyle ortaya çıkan DeFi ve dijital medya ile varlıkların blockchain üzerinde token’laştırılmasına imkan tanıyan NFT’ler geçtiğimiz yıldan bu yana dijital varlıkların popülerlik kazanmasıyla birlikte yükselişe geçti. borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Ethereum’un kullanım alanının giderek artması ve kripto paranın arzını düşürecek yeni güncellemeyle birlikte Ethereum’un Bitcoin karşısında üstün performans göstereceği yönündeki tahminler de arttı.

İlgini Çekebilir  Tether, Avalanche ağına giriyor

Ethereum geçtiğimiz yıl kasım ayından bu yana %1,000 yükseliş gösterirken, Bitcoin’de %400 yükseliş gerçekleşti. 

Ethereum’da %85 oranında yatırımı bulunduğunu açıklayan Pal, Ethereum’un “kısıtlı arzına” dikkat çekerek, DeFi ve NFT gibi alanlarda yaklaşık 100 milyar dolarlık yatırımın bulunduğunu söyledi. Kuptsikevch, “geçtiğimiz haftadan bu yana Ethereum’un arzında bir düşüş görüldü, bu da yukarı yönlü bir tetikleyici oldu. Özellikle de gelişen dünyadaki fazla miktarda para arzının ve devasa borç yükünün endişesini taşıyan yatırımcıların dikkatini çekiyor” dedi.

Geçtiğimiz ay 50 Bitcoin, Ethereum ve kripto para uzmanı, Ethereum fiyatının 2021 yılı öncesinde 5 bin doların üzerine çıkabileceğini açıkladı. Uzmanlar, 2030 yılında Ethereum fiyatının 50 bin doların üzerine yükselebileceği yönündeki tahminlerini de belirtti.

 

 

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com