Cumartesi, Nisan 20, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Shiba Inu ve Dogecoin’de yükselişin tetikleyicileri

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Shiba Inu cinsi köpeklerden esinlenerek her ikisi de şaka olarak tasarlanan Shiba Inu ve Dogecoin şimdi piyasa değeri açısından en büyük 10 kripto para arasında yer alıyor. Pazartesi günü 2013 yılında bir şaka olarak tasarlanan Dogecoin’in piyasa değeri 35 milyar dolara ulaştı. Dogecoin en büyük 10 kripto para listesinde onuncu sıraya yerleşti. 2020 yılında Dogecoin’e rakip olarak piyasaya sürülen Shiba Inu’nun Piyasa değeri ise 38 milyar dolara yükselerek, en büyük dokuzuncu kripto para oldu.

Shiba Inu geçtiğimiz hafta perşembe günü tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Geçtiğimiz hafta çarşamba gününden bu yana Dogecoin ve Shiba Inu en büyük 10 kripto para listesinde sürekli yer değiştiriyor.

Desteğin gücü

Bona Fide Wealth Finans Planlayıcısı ve Başkanı Douglas Boneparth CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Shiba Inu gibi altcoin’ler her şeyden önce topluluk temelli, başka bir deyişle başarısı kullanım alanından ziyade kendisini destekleyen topluluğun başarısı ve büyümesine bağlı” dedi. Shiba Inu’nun yaratıcısı kripto parayı “merkeziyetsiz topluluk oluşumu konusunda bir deney” olarak tanımladı.

Hem Shiba Inu hem de Dogecoin’in büyümesi Cook’a göre büyük oranda bu kripto paraları destekleyen insanların varlığından kaynaklanıyor. Cook, “çoğu zaman kripto paranın performansına onu yükselten insanların gücü yön veriyor” dedi. Bu destekçiler arasında Tesla ve SpaceX’in milyarder CEO’su Elon Musk da yer alıyor.

Risk faktörü

Dogecoin ve Shiba Inu gibi token’ların fiyat dalgalanmalarına karşı fazlaca savunmasız olması ve hakkında yapılan yorumlarla fiyatın değişmesi, bu kripto paralara yatırım yapmanın çok riskli olmasının nedenlerinden bir tanesi. Cook, “hem Dogecoin hem de Shiba Inu oldukça spekülatif yatırımlar” dedi. Açıklamasında, “birçok kişi için uzun vadeli yatırımlar değiller ve birçok kişi yüksek ihtimalle her ikisini de uzun süre elinde tutmak için bir nedene sahip değil” ifadesini kullandı.

İlgini Çekebilir  Paribu nedir? Paribu kimin? Paribu iletişim ve müşteri hizmetleri

Her kripto para için geçerli olan bu uyarı, altcoin’ler söz konusu olduğunda daha fazla temkin gerektiriyor. borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre 2009 yılında eşler arası merkeziyetsizleştirilmiş bir finansal sistem oluşturma hedefiyle kurulan Bitcoin’in blockchain’i üzerinde düşünülmüş ve dikkatle yaratılmış bir ekosistem. Bitcoin’in aynı zamanda sınırlı bir arzı var. Bu da tasarımı itibarıyla “nadir” olma özelliğini getiriyor. Bu nedenle yatırımcıları tarafından bir ‘değer koruma’ aracı olarak görülüyor.

Shiba Inu ve Dogecoin’i nasıl bir geleceğin beklediği bilinmiyor. Boneparth, “Kim bilir? Belki bir gün büyük anneler torunlarına doğum günlerinde Shiba Inu verir” dedi. Açıklamasında, “her ikisinin de geleceği yaygın olarak benimsenmelerine ve mevcut finansal sistemde bir kullanım alanı oluşturmalarına bağlı” ifadesini kullandı.

 

 

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com