Perşembe, Nisan 18, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Kripto piyasasında yeni Shiba Inu vakası

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son haftalarda gösterdiği sert yükselişlerle dikkat çeken ve şaka olarak tasarlanan Dogecoin’e rakip olarak görülen Shiba Inu’daki yükselişi kaçıranlar, bir sonraki sert yükselişlerin görüleceği kripto parayı aramaya başladı. Shiba Inu’nun fiyatı yalnızca bu ay %1000 yükseldi ve Bitcoin’deki %50’lik ralliyi büyük farkla geride bıraktı. Squid Game’den esinlenen bir kripto para ise bir dizi sert uyarıya rağmen çok daha büyük bir yükseliş gösterdi.

Şimdi Facebook’un Meta ismiyle yeniden markalaşması ve kurucusu Mark Zuckerberg’in sanal bir evren (metaverse) yaratmaya odaklanmasıyla birlikte, Decentraland’in Mana’sı bir hafta içinde %300 yükseldi. Bu yükselişle birlikte Mana’nın toplam piyasa değeri 6 milyar dolara ulaştı. Bu hafta Instagram, sanal gerçeklik şirketi Oculus ve Whatsapp’ın da sahibi olan sosyal medya devi Facebook bir ‘metaverse’ yaratma odağıyla ismini Meta olarak değiştirdi.

Yatırımcıların ilgisinin ardında ise Facebook’un yeni markası yer alıyor. Mana bu gelişmelerin ardından CoinGecko’nun en büyük 100 kripto para listesinde 44. sırada bulunuyor. Sims ve Second Life gibi oyunlarla benzerlik taşıyan Decentraland kullanıcıların sanal bir dünyada etkileşime geçmesine imkan tanırken, Mana token’lar oyun içi ekonomide kullanılıyor. Aynı zamanda dijital kıyafetlerden evlere, hatta araziye kadar birçok şey NFT’ler olarak alınıp satılabiliyor.

Dağıtık veri ağı PAC Protocol’un CEO’su David Gokhsthtein Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Mana, Facebook’un isminin değişmesi nedeniyle devasa bir yükseliş gösterecek” dedi. Devamında, “benzer kullanım alanlarına sahip yeni protokolleri araştırmak için doğru zaman” ifadesini kullandı.

İlgini Çekebilir  Kripto piyasasının çöküşü ne anlama geliyor?

Synergia Capital Araştırma Başkanı Denis Vinokourov, Coindesk’e yaptığı açıklamada, “Mana’nın metaverse ekosistemindeki liderlik pozisyonu yüksek ihtimalle Facebook’un isim değişikliğiyle güçlenecek” dedi. Açıklamasında, “Facebook’un dijital dünyadaki varlığına odaklanmasının” Mana’nın yükselişini devam ettireceğini ifade etti.

 

 

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com