Perşembe, Mart 28, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Kripto paralarda köpeklerin yükselişi: Birinden kar eden diğerine gitti

Dogecoin (DOGE), 28 Ekim’de en büyük rakibi Shiba Inu’dan (SHIB) yöneltilen yatırımlar sayesinde fırladı.

DOGE, gün içinde yüzde 44 değer kazanarak 0,3449 dolara kadar yükseldi. Dogecoin’in değer artışı, aynı dönemde değer kaybeden SHIB ile tezatlık gösteriyor. SHIB, aynı sürede neredeyse yüzde 28 değer kaybederek 0,000057 dolara geriledi.

Ani ralliyle birlikte DOGE’un piyasa değeri de 40 milyar doları geçti. Shiba Inu da yalnızca birkaç saat önce bu başarıya imza atmıştı. İki kripto para, mevcut durumda piyasa değeri bakımından en büyük kripto paralar listesinde dokuzuncu sıra için rekabet ediyor.

Tesla CEO’su Elon Musk’ın Dogecoin hakkında yeni bir gönderi paylaşmasının ardından, yatırımcılar Dogecoin piyasalarına akın etti. 

Musk’ın gönderileri, Dogecoin fiyatının 2021’in ilk beş ayında yüzde 1.500’den fazla fırlamasını sağlamıştı.

Shiba Inu da ekim ayında yüzde 1.200 civarı değer kazandı. Ne var ki bu devasa ralli, SHIB’in değerinin göreceli güç endeksi gibi bazı göstergelere göre fazla yükselmesiyle sonuçlandı. Bu nedenle yatırımcılar, Shiba Inu’dan kâr alıp Dogecoin’e yatırım yapmaya yönelmiş olabilir.

Türev yatırımcıları hazırlıksız yakalandı

Dogecoin’in fiyat hareketi, türev yatırımcılarını hazırlıksız yakaladı. Geçtiğimiz 24 saatte neredeyse 20,8 milyon dolar değerinde pozisyon likide edildi. Bu likidasyonların 18,17 milyon dolar kadarını, DOGE’un çarşamba günü 0,2179 dolara gerilemesi nedeniyle uzun pozisyonlar oluşturuyor.

Son 12 saatte ise kaybeden ayılar oldu ve 8,9 milyon dolar değerinde kısa pozisyon likide edildi.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

İlgini Çekebilir  Deep Web nedir? Deep web zararlı mı? Deep web herkes erişim sağlayabiliyor mu?
x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com