Perşembe, Nisan 18, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Elon Musk’ın Dogecoin’e desteğinin perde arkası

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tesla ve SpaceX’in milyarder CEO’su Elon Musk’ın serveti hızla artıyor. Musk bu yıl birçok kez şaka olarak tasarlanan kripto para Dogecoin’i destekledi. Dogecoin fiyatı son 24 ayda %9 bin artış gösterdi. Bu artışla Bitcoin, Ethereum ve diğer önde gelen kripto paraların yükselişini açık ara geride bıraktı. Bugüne kadar Dogecoin’de bir çöküş yaşanacağına yönelik beklentiler gerçek olmazken, kripto para mayıs ayında piyasa değeri en yüksek on kripto para arasında yer aldı.

Forbes’un haberine göre Musk ABD’de Dogecoin yatırımlarının dünyanın geri kalanındaki yatırımların yaklaşık iki katı olduğuna yönelik bir açıklamaya yanıt verdi. ABD’de kripto para yatırımcılarının %30’undan fazlası Dogecoin’e yatırım yaptı. Musk bu hafta yaptığı açıklamada Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin yatırımlarının bulunduğunu söyledi. Bu şekilde Musk’ın Shiba Inu isimli Dogecoin rakibine yatırım yaptığına yönelik spekülasyonlar son buldu.

borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Dogecoin’in fiyatı bu yıl sert bir şekilde yükselerek 2020’nin ekim ayından bu yana yaklaşık %10 bin arttı. Artışta Musk’ın sosyal medya üzerinden yaptığı yorumlar da etkili oldu. Kripto para mayıs ayında en büyük 10 kripto para arasında yer almaya başladı.

Bitcoin ise son 12 ayda %400 arttı. Dogecoin fiyatı mayıs ayında Musk’ın ABD’nin komedi programı Saturday Night Live’a konuk olmasının ardından zirve yaptı. Ancak o dönemden bu yana %70’in üzerinde değer kaybetti. Dogecoin’in başarısını takip etmek isteyen diğer benzer kripto paralar da yükseliş gösterdi. Shiba Inu son bir ayda %400 arttı.

İlgini Çekebilir  Bitcoin Türkiye elektrik tüketiminin yüzde 41'ini harcıyor!

Musk Dogecoin network’ünü yönetenlere çağrı yaparak yazılımlarını düşük işlem ücretlerine imkan tanımak amacıyla güncellemelerini istedi. Eylül ayında kripto paraların “Mesih’in gelişi” olduğunu düşünmediğini söyleyen Musk, hükümet baskılarının piyasaları sarsabileceğini ifade etti. Musk, “kripto paraların değeri var ancak bunun Mesih’in gelişi olduğunu düşünmüyorum” dedi. Devamında, “umut ediyorum ki kripto paralar geleneksel parasal sistemdeki hataları en aza indirgeyecek” ifadesini kullandı.

 

 

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com