Cuma, Mart 29, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Ether’de Bitcoin’e karşı ralli çok yakın!

Ethereum’un kripto parası Ether (ETH), 3 Eylül’den beri en büyük rakibi Bitcoin’e (BTC) karşı değer kaybediyor.

Ether’in Bitcoin’e karşı değeri, eylül ayında 0,07955 BTC’de pik yaptıktan sonra neredeyse yüzde 25 düşüş gösterdi. En büyük altcoin değer kaybederken, gerisinde daha düşük pik ve dip fiyatlar bıraktı ve alçalan kanal oluşturdu.

ETH/BTC paritesi, cumartesi günü kanalı yukarı yönde kırarak, güçlü bir toparlanma trendi yaşanacağına dair beklentileri artırdı. Ne var ki pazar günü yaşanan satışların ardından yatırımcılar, kanalın direnç trend çizgisini destek olarak test etti.

ETH grafiği yükselişe işaret ediyor

Piyasa duyarlılığı, aşağıdaki grafikte de görüldüğü gibi, Ether’in yeniden düşüş bölgesine girme ihtimalini artırdı.

Diğer yandan ETH/BTC paritesinin günlük emtia kanal endeksinde (CCI) daha yüksek pikler oluşması, paritenin düşüş trendinden gizli bir ayrılık olduğunu gösteriyor.

Alman piyasa stratejisti Stefan Krecher, “Gizli ayrılık, her zaman olası trend dönüşünün göstergesidir,” diye belirtti ve paritesinin günlük göreceli güç endeksinin (RSI) “fazla yükseliş” sinyali vermemesi nedeniyle paritenin önümüzdeki günlerde dönüş yaşayabileceğini ekledi.

Krecher, Ether’in mevcut seviyeden neredeyse yüzde 8 yukarıda olan 0,071586 BTC civarına ulaşarak, aylık grafikte dönüş yaşayabileceğini tahmin ediyor. Bu hedef, yukarıdaki 0,618 Fibonacci geri çekilme seviyesine (0,071505 BTC) seviyesine de denk geliyor.

Diğer yandan alçalan kanal bölgesine yeniden girmesi, ETH/BTC paritesinin 0,058238 BTC yakınındaki destek trend çizgisine gerileme riskini artırdı.

Dolara karşı Ether fiyatı

ETH/BTC grafiği, Ether’in pazartesi günü yüzde 2,6 yükselmesi ve 4 bin doların üzerine tutunmasıyla olumlu bir tablo çizgi. Bitcoin ise 60 bin dolarda güçlü bir destek oluşturduktan sonra neredeyse yüzde 3,5 değer kaybetti.

İlgini Çekebilir  Solana rallisinin perde arkası

Bunun sonucunda ETH/BTC paritesi, Bitcoin’in dolara karşı Ether’den çok daha güçlü bir yükseliş göstermesi nedeniyle zayıf gözüküyor. Yine de aşağıda görülen yükselen üçgen formasyonu, Ethereum için ufukta yükseliş göründüğünü gösteriyor.

Ether, günlük zaman çerçevesinde formasyonun üzerine çıkmış olsa da, hacmin düşük olması fiyat trendinin güçsüz olduğunu ortaya koyuyor.

ETH arz sıkışması 

Ether arzı, London hard fork’undan beri azalma gösteriyor. Hard fork ile birlikte yapılan EIP-1559 güncellemesi, önceden madencilere verilen işlem ücretlerinin yakılması için mekanizmayı getirdi.

WatchTheBurn verilerine göre Ethereum ağı, güncellemenin gerçekleştirilmesinden beri neredeyse 2,25 milyar dolar Ether’i yaktı.

Buna ek olarak, ETH 2.0 yatırma sözleşmesine de  8 milyondan fazla Ether stake edildi. Yani bu miktarda Ether, en az bir yıl boyunca dolaşımdan çekildi.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com