Perşembe, Nisan 18, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

60 binde tutunan Bitcoin’de göstergeler ne diyor?

Bitcoin (BTC), yeni haftaya 60 bin dolar desteğine tutunmaya kararlı başladı. Peki sırada ne var?

Kurumsal yatırımcılar ilgili

Küresel piyasalar, ABD piyasaları henüz açılmamışken sakin bir manzara çiziyor.

Enflasyon ise artmaya devam ediyor ve ABD Merkez Bankası (Fed) dahi yüksek enflasyonun uzun süre boyunca devam edebileceğini kabul ediyor. Gerçekleştirilmemiş kârların vergilendirilmesine dair ayrı bir tartışma da, kripto çevrelerinin gündem maddelerinden birini oluşturuyor.

Artan emtia fiyatlarının ötesindeyse, kendini makro hareketlerden uzun bir süredir ayıran Bitcoin fiyatını tetikleyebilecek faktörler sakinliğini koruyor.

Bitcoin vadeli işlemler tabanlı üçüncü borsa yatırım fonunun (ETF) borsada listelenmesine saatler kala, dikkatler altına (ve geleneksel ETF’lere) ve Bitcoin’in bunlara karşı oluşturduğu tehdide çevrildi.

Yatırım şirketi Capriole’nin CEO’su Charles Edwards, “CME’nin açık pozisyonlarının, bu hafta yalnızca birkaç günde fırlayarak dünya genelinde birinci sıraya yerleşmesi devasa kurumsal ilginin göstergesi değilse, neyin göstergesi bilmiyorum,” yorumunda bulundu.

Zincir üstü analiz kaynağı CryptoQuant, vadeli işlemler hacmini incelendiğinde, Bitcoin 60 bin doları her test ettiğinde yüklü alımlar yapıldığını ekledi.

2017 boğa piyasasını izliyor

Bitcoin, klasik bir şekilde pazar günü kaybettiği gücünü hafta başında buldu ve 62 bin doların üzerine yükseldi.

En büyük kripto para, geçtiğimiz hafta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 67.100 dolara yükseldikten sonra yüzde 10 düşüş gösterdi ve nisan ayındaki rekor seviyesi olan 64.900 dolar da destek sunamadı.

Düşüş söylentileri dolaşmaya başlasa da, Bitcoin yeni işlem aralığını terk etmeye pek de istekli gibi gözükmüyor.

Bu tahmin, yıl sonuna kadar altı haneli seviyelerin görülebileceği tahminleriyle çelişiyor.

Bitcoin’in ekim ayını ise en az 63 bin dolarda kapatması bekleniyor.

İlgini Çekebilir  Binance Coin (BNB) kaç dolar? 6 Mayıs 2024 Binance Coin (BNB) kaç TL oldu, ne kadar? Bitcoin Yorum 2024 Coin Grafik

Popüler analist TechDev, Bitcoin’in olağanüstü isabetle hala 2017 fiyat hareketini tekrar ettiğini düşünüyor. Bu durum, Aralık 2017’de görülen nihai pik ile benzer olarak yıl sonuna kadar çok daha yüksek seviyelerin görülebileceği anlamına geliyor.

VanEck ETF borsada listeleniyor

Bu hafta bir başka Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) daha borsada listelenecek.

Kripto para çevrelerinde Bitcoin ETF onayı almak için yıllar süren çabasıyla bilinen VanEck, bu hafta nihayet borsada yer bulacak.

VanEck Bitcoin Strategy ETF (XBTF), geçen hafta onay alan ETF’ler gibi Bitcoin vadeli işlemler tabanlı olacak ve fiziksel ETF’ler hakkında gelecek ay verilecek karar öncesi rekabeti artıracak.

XBTF’nin işletim gideri kesintisi yüzde 0,65 olacak ve ABD piyasasında üçüncü Bitcoin vadeli işlemler ETF’si olarak bugün listelenecek.

VanEck, aynı zamanda fiziksel Bitcoin ETF’si başlatmayı da planlıyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), söz konusu ETF’ye ilişkin kararını 14 Kasım’da açıklayacak.

ProShares’in ABD’de kabul edilen ilk Bitcoin vadeli işlem ETF’si, geçtiğimiz hafta listelendiğinde büyük bir başarı yakaladı.

gün sonra ise Valkyrie’nin ETF’si listelendi.

Bloomberg Kıdemli Emtia Stratejisti Mike McGlone, “Bitcoin’in altın gibi ilerlediğini görüyoruz” yorumunda bulundu. Altın, 2000’lerin başında ilk ETF’lerin başlatılmasıyla birlikte büyük bir değişim yaşamış ve yükselişe geçmişti. İlk altın ETF’si olan SPDR Gold Trust (GLD), tıpkı ProShares gibi Kasım 2004’te listelendiği ilk üç günde 1 milyar dolardan fazla yatırım almıştı.

Satış baskısı beklenmiyor

Azalan Bitcoin arzı trendinin yavaşlamasıyla birlikte, mevcut piyasa koşulları altında kilit odak noktalarından biri de borsalar.

Boğa piyasaları sırasında borsalara aktarılan BTC sayısındaki artış, genellikle kitlesel satış yaşanabileceğinin sinyallerini veriyor.

İlgini Çekebilir  Kripto paralarda düşüş sürüyor

Diğer yandan borsalarda tutulan Bitcoin miktarı, genel anlamda mayıs ayından beri giderek daha hızlı azalma gösteriyor.

Ne var ki son verilere göre Binance, bu konuda diğer platformlardan ayrıldı.

Neyse ki bu, genel düşüş trendi göz önüne alındığında göz ardı edilebilir bir durum.

Duyarlılık “sıfırlandı”

Kripto Korku & Hırs Endeksi’ne göre, kripto piyasasında artık sürdürülemez bir iyimserlik mevcut değil.

Geçtiğimiz hafta “aşırı hırs” bölgesine yükselen endeks, pazartesi günü itibarıyla 72/100 puana, yani “hırs” bölgesine geriledi.

Bu seviyede geçtiğimiz üç ay boyunca birkaç kez kümelenme görülmesi, Bitcoin hala 60 bin dolardayken duyarlılıkta “sıfırlanma” yaşandığı görüşünü güçlendiriyor.

Bitcoin, endeks genellikle 95/100 puana ulaşınca pik yapıyor. Yani kripto paranın yükseliş için önü açık gözüküyor.

.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com