Perşembe, Mart 28, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Enflasyon endişesi yatırımları altından kripto paralara yöneltti

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Enflasyon yükselirken yatırımcılar, uzun yıllardır bir değer koruma aracı olarak görülen altından uzaklaşarak kripto paralara yöneliyor. Değerli metal yerine yatırımcılar on yıldan uzun bir geçmişi olmayan dijital varlıkları tercih ediyor. Bu yıl en büyük altın yatırım fonundan 10 milyar doların üzerinde çıkış gerçekleşti. Fonların fiziki altın stoklarında da satışlar devam ediyor. Altının fiyatı bu yıl %6,1 düşerek çarşamba günü 1,782 dolara geriledi.

Bitcoin ise iki katın üzerinde değer kazanarak bu hafta 67 bin dolar seviyesinde yeni bir rekora imza attı. Bazı yatırımcılar Bitcoin ve diğer kripto paraları enflasyona karşı koruma aracı olarak görmeye başladı. Ancak küresel ekonominin karşı karşıya kaldığı en son enflasyon döneminde, bu dijital varlıkların hiçbiri bulunmuyordu. Altın yatırım uzmanları bir değişim dönemi içinde bulunduğumuzun farkında.

Bastırılmış talep, sorunlu tedarik zincirleri ve merkez bankalarının teşvikleri, geleneksel olarak altın piyasalarını destekleyen enflasyon endişelerini yükseltti. Ancak finansal piyasalarda beklenen olmadı. Dolar ABD ekonomisiyle birlikte güç kazandı ve altının fiyatı düştü. Bu nedenle de yatırımcılar güvence için başka alanlara yönelmeye başladı.

Cambridge Üniversitesi Queens’ College Dekanı ve Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Mohamed El-Erian, “şimdilerde Bitcoin’e portföy çeşitlendirme aracı olarak bakılıyor, bunun nedenlerinden bir tanesi de enflasyon” dedi. Devamında, “Bitcoin altına yönelen yatırımları kendine çekti” ifadesini kullandı. Hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones ise enflasyona karşı koruma söz konusu olduğunda altından ziyade kripto paraları tercih ettiğini söyledi.

İlgini Çekebilir  Bitcoin BTC yeniden 40,000 doların üzerinde

Her on katılımcıdan yaklaşık sekizi, kripto paraların portföylerinde yeri olduğunu açıkladı. JPMorgan analistleri tarafından yapılan açıklamada, “kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e dönüş yaptığını görüyoruz, belki de kripto parayı altından daha iyi bir enflasyon koruması olarak görüyorlardır” dendi. borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre 2009 yılında piyasaya sürülen Bitcoin’in yatırımcıları, kripto paranın enflasyona karşı koruma sağlama özelliğinin tasarımında yer aldığını söylüyor.

Bunun nedeni ise dijital coin’lerin ulaşabileceği maksimum sayısının 21 milyon adet olması. Kripto paranın bu özelliğinin aksine, merkez bankalarının pandemi nedeniyle aldığı önlemler kapsamında para basılıyor. Bazı altın yatırımcıları, ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyonun geçici olduğu yönündeki açıklamalarını görmezden gelerek, emtianın geleceğinin, enflasyon devam ettiği takdirde değişebileceğini söylüyor.

Altın yatırımcıları aynı zamanda Bitcoin’in köklü bir geçmişi olmadığının ve fiyat dalgalanmalarının oldukça yüksek olduğunun altını çiziyor. Bu durumun ise dijital varlığın bir enflasyon koruma aracı olarak güvenilir olmadığını gösterdiği düşünülüyor. Sprott Asset Management’tan Hathaway, “tahminlerim doğru çıkarsa, altın önemli ölçüde yükseliş gösterecek” dedi.

 

 

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com