Cumartesi, Nisan 20, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

ABD’nin kripto para ile imtihanı

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı yetkilileri yaptığı açıklamada, kripto para birimlerinin ABD’nin yaptırımlar etkinliğini baltalayabileceğini söyledi.

Altı aylık bir incelemeyi özetleyen raporda, ABD’nin anlaşmazlık içinde olduğu veya yasadışı faaliyetlerin arkasında olduğundan şüphelenilen ülkelere karşı yaptırımlar konusunda, “dijital para birimleri, alternatif ödeme platformları ve sınır ötesi işlemleri gizlemenin yeni yollarının tümü, potansiyel olarak Amerikan yaptırımlarının etkinliğini azaltıyor” denildi.

Raporda, “Bu teknolojiler, kötü niyetli aktörlere geleneksel dolar bazlı finansal sistemin dışında fon tutma ve transfer etme fırsatları sunuyor ve rakipler tarafından doların küresel rolünü azaltmayı amaçlayan yeni finansal ve ödeme sistemleri oluşturmak için kullanılabilir” denildi.

KRİPTO KREDİ FİRMALARI KAPATILDI

Öte yandan New York Başsavcısı Letitia James, iki kripto para ödünç verme platformunun eyaletteki faaliyetini durdurmasını talimatı verdiğini ve diğer üç platforma operasyonları hakkında sorular içeren mektuplar gönderdiğini söyledi.

James bir basın açıklamasında, “Kripto para platformları, tıpkı herkes gibi yasalara uymalıdır, bu yüzden şimdi iki kripto şirketini kapatmaya ve üç tane daha soruları hemen yanıtlamaya zorluyoruz.” dedi.

Açıklamada, sanal para kredisi ürünlerinin “Martin Yasası kapsamındaki çeşitli” güvenlik “kategorilerinden herhangi birine girdiğini”, yani başsavcılık ofisine kayıtlı olmaları gerektiği belirtiliyor.

 

 

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com