Perşembe, Nisan 18, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Metaverse ne demek Metaverse nasıl kullanılır

Metaverse nedir? sorusunun yanıtı araştırılan konular arasında yer alıyor. Kelime anlamıyla ilk kez bilimkurguda kullanılan metaverse, Facebook’un, metaverse olarak bilinen bir dünya olan bilimkurgudan doğrudan maksimalist, birbirine bağlı bir dizi deneyim inşa etmeye çalışacağını söyledi. Peki, Metaverse ne demek? Metaverse nasıl kullanılır?

METAVERSE NE DEMEK?

İlk kez bilimkurguda kullanılan bir terim olan Metaverse, ötesinde anlamına gelen “meta” ve “evren” ön ekinin birleşimidir. Arazi, binalar, avatarlar ve hatta isimlerin alınıp satılabildiği, genellikle kripto para birimi kullanılarak paylaşılan sanal dünyaları ifade eder. Bu ortamlarda insanlar arkadaşlarıyla dolaşabilir, binaları ziyaret edebilir, mal ve hizmet satın alabilir ve etkinliklere katılabilir.

METAVERSE NEDİR?

Karantina önlemleri ve evden çalışma politikaları, hem iş hem de eğlence için daha fazla insanı çevrimiçi hale getirdiğinden, konsept pandemi sırasında popülerlik kazandı.

Terim, işyeri araçlarından oyunlara ve topluluk platformlarına kadar çok çeşitli sanal gerçeklikleri kapsar.

İlgini Çekebilir  ADA Coin Yorum 2024 Cardano (ADA) Momentum'da Yavaşlama Belirtisi Yok

Yeni platformların çoğu, yeni bir tür merkezi olmayan dijital varlığın oluşturulmasına, sahiplenilmesine ve paraya çevrilmesine izin veren, kripto para birimi ve değiştirilemez belirteçler ( Nft‘ler) kullanan blok zinciri teknolojisi tarafından desteklenmektedir.

“HEDEF, META VERİYİ HAYATA GEÇİRMEYE YARDIMCI OLMAK”

Çalışanlara uzak bir adreste, şirketin topluluklar, yaratıcılar, ticaret ve sanal gerçeklik ürünlerine odaklanan bölümlerinin bu vizyonu gerçekleştirmek için giderek daha fazla çalışacağını söyledi.

“Tüm bu girişimlerdeki en önemli hedefimiz, meta veriyi hayata geçirmeye yardımcı olmaktır.”

BLOCKCHAIN ??NEDİR?

Bir blockchain bilgisayarların bir ağ üzerinden paylaşılan bir veri tabanıdır.

Zincire bir kayıt eklendikten sonra değiştirilmesi çok zordur. Veritabanının tüm kopyalarının aynı olduğundan emin olmak için ağ sürekli kontroller yapar.

Blockchain, bitcoin gibi siber para birimlerini desteklemek için kullanıldı, ancak başka birçok olası kullanım da ortaya çıkıyor.

FUNGIBLE OLMAYAN TOKENLER (NFT’ler) NELERDİR?

Değiştirilemez belirteçler (NFT’ler), meta veri deposundaki büyümenin çoğunu besleyen yeni bir sanal varlık türüdür. Gündem haberler için bizi takip edin. Haberler.com gündemin sıcak konularını sizler için derliyor.

Bir NFT, bir resim, video veya oyun içi öğe gibi maddi olmayan bir dijital öğeyi temsil eder. NFT’lerin sahipleri blok zincirine kaydedilir ve bir NFT’nin temsil ettiği dijital varlık için bir yedek olarak alınıp satılmasına izin verir.

NFT pazarı, bir yıl önceki 13,7 milyon dolara kıyasla, 2021’in ilk yarısında 2,5 milyar dolarlık satışla pandemi sırasında yükseldi .

İlgini Çekebilir  NMC coin güncel yorum ve grafiği Namecoin nedir Namecoin Analiz

Bazı NFT meraklıları, kültürel önemleri nedeniyle onları gerçek değeri olan koleksiyonlar olarak görürken, diğerleri onları yükselen fiyatlar üzerinde spekülasyon yaparak bir yatırım olarak görüyor.

Bir dijital salt sanat “everydays – Birinci 5000 Gün” Beeple olarak bilinen Amerikalı sanatçı Mike Winkelmann, tarafından büyük bir müzayede evi tarafından ilk kez gerçekleştirilen bu tür satışında Mart ayında Christie’nin yaklaşık $ 70 milyon satıldı.

OYUN DÜNYASINDA DA ÖNEMLİ YERİ VAR

Meta veri deposu, genel olarak iki farklı platform türüne ayrılabilir.

İlki, NFT’leri ve kripto para birimlerini kullanarak blok zinciri tabanlı bir meta veri deposu oluşturmaya odaklanıyor.

Facebook Inc , Temmuz ayında meta veri tabanı üzerinde çalışacak bir ürün ekibi oluşturduğunu duyurdu.

Kullanıcıların oyunlarda rekabet edebilecekleri, işbirliği yapabilecekleri ve kendi oyunlarını oluşturabilecekleri oyun platformları Roblox, Fortnite ve Minecraft bu kategoriye giriyor.

Neal Stephenson’ın 1992 tarihli bilimkurgu romanı Snow Crash’te geçen bu terim, paylaşılan bir çevrimiçi alanda fiziksel, artırılmış ve sanal gerçekliğin yakınsamasına atıfta bulunur. Bu ayın başlarında The New York Times , Epic Games’in Fortnite , Roblox ve hatta Animal Crossing: New Horizons gibi şirketlerin ve ürünlerin giderek daha fazla metaverse benzeri öğelere sahip olduğunu araştırdı . (Epic Games CEO’su Tim Sweeney, aylardır bir metaverse katkıda bulunma arzusunu tartışıyor.)

METAVERSE NASIL KULLANILIR?

Birçok metaverse platformu, insanların katılması için ücretsiz hesaplar sağlarken, blockchain tabanlı platformlarda sanal varlık satın alan veya ticaret yapan kişilerin kripto para birimleri kullanması gerekir.

Birkaç blok zinciri tabanlı platform, sanal varlıkları satın almak ve takas etmek için Decentraland için MANA ve Sandbox için SAND gibi Ethereum tabanlı kripto belirteçleri gerektirir.

İlgini Çekebilir  Kripto Koin Yorum 2024 Kripto Koin Nedir? Nereden Alınır? 1 Milyar Token Yakımı Neden Yapıldı?

Decentraland’da kullanıcılar NFT sanat eserlerini takas edebilir veya sanal bir sergi veya konsere giriş ücreti alabilirler.

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

Sıkça Sorulan Sorular

Metaverse Kısa vade durumu için yukarıdaki 4 saatlik grafiği inceleyiniz.

Metaverse Fiyat bilgisi için grafikleri incelemeniz gerekiyor.

Metaverse Kripto para borsalarından hesap açarak koin alabilirsiniz. BTCTürk ve Binance en çok bilinen borsalardır.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com