Cumartesi, Nisan 20, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Bitcoin yatırımcıları için yeni hafta oldukça parlak gözüküyor

Bitcoin (BTC), yeni haftaya rekor fiyat seviyesinden yüzde 15 aşağıda başlarken, fiyat hareketlerini önümüzdeki günlerde etkileyebilecek faktörler neler? 

“Bitcoin sezonu” 

Bitcoin yatırımcıları için yeni hafta, kripto paranın geçtiğimiz hafta görülen son dört ayın en yüksek seviyesini de geçmesiyle birlikte oldukça parlak gözüküyor.

Bitcoin, hafta sonunu geçtiğimiz haftaki değer artışını koruyarak geçirdi. Şimdi ise kripto paranın tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 64.500 dolardan önceki son direnç seviyesini hedef alması, piyasa katılımcılarını tatmin ediyor.

Bitcoin’in gücü ardında kısa vadede yükseliş ihtimalini artıran başka bir faktör de bulunuyor.

Piyasa değeri bakımından en büyük altcoin Ether’in (ETH) grafiği, bu durumu çok daha net ortaya koyuyor. Ether, mevcut durumda BTC karşısında ağustos başından beri görülen en düşük seviyede yer alıyor.

Son ralli henüz başlamadı

BTC fiyat hareketinin Bitcoin yatırımcılarını tatmin etmesi oldukça zor.

Bitcoin’in birkaç dakikada 3 bin dolar, bir saatte ise 5 bin dolar değer kazanması, yorumcuların yalnızca birkaç gün sonra “sıkılmaktan” şikayet etmeleriyle sonuçlandı.

Bitcoin için üçüncü yarılanma sonrası olan ve bu nedenle yarılanma döngüsünde pikin görüleceği düşünülen 2021 yılında beklentiler oldukça yüksek.

Bitcoin fiyatının ne kadar yükselebileceğine dair tahminler ise değişiyor. Bazı yorumcular 200 bin dolar ve hatta 300 bin doların pik fiyat olacağını düşünürken, bazıları ise umudunu kaybetmiş durumda ve mevcut döngünün önceki iki döngüyle benzer olamayacağını ileri sürüyor.

Ne var ki önceki yarılanma sonrası yıllar ile yapılan kıyaslama, Bitcoin’in nihai pik fiyatına yükselişinin henüz başlamadığını ortaya koyuyor.

İlgini Çekebilir  Ontology Coin Yorum 2024 Ontology (ONT) coin nedir? Ontology (ONT) Coin Analiz ve Grafik

Örneğin BTC’nin eylül ayında 40 bin doların altına gerilemesi, 2013 ve 2017 yıllarıyla benzerlik gösteriyor. Kripto para, söz konusu yıllarda da bu türden bir düzeltmenin hemen ardından yükselişe geçmiş ve düzeltmeler “ayı tuzağı” olarak yorumlanmıştı.

2021 fiyat performansı 2017 yılının performansıyla kıyaslanınca, şaşırtıcı benzerlikler olduğu ortaya çıkıyor.

Hash oranı ve madencilik zorluğu toparlanarak rekor seviyelerine yaklaşırken, verilere göre Bitcoin ağının diğer bazı yönleri de rekor kırdı.

Analist Kevin Rooke’a göre Bitcoin, Lightning Network hesaba katılmadan dahi, zincir üstünde bir günde 30 milyar doların üzerinde değerde işlem yürüttü.

“31 milyar dolar, Bitcoin blockchain’i bu hafta bir günde bu kadar değerde işlemi tamamladı” diye belirten Rooke, şöyle ekledi.

Belirsizlik sürüyor

Bitcoin borsa yatırım fonunlarına (ETF) dair verilecek karar, bu hafta da heyecan yaratmayı sürdürüyor. Peki olası bir yeşil ışık, piyasa tarafından çoktan fiyatlandırılmış olabilir mi?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot tabanlı Bitcoin ETF’lerine dair kararı için son tarihi kasım ayına ertelemiş olsa da, bu ay vadeli işlem tabanlı ETF ürünleri konusunda nihai bir karar verilecek.

Vadeli işlem tabanlı ETF’ler eşit oranda övgü ve eleştiri alırken, mevcut kurumsal Bitcoin yatırım araçları, özellikle de Grayscale Bitcoin Tröstü’nün (GBTC) kaderine ilişkin soru işaretleri sürüyor.

Bitcoin fiyatı hızla yükseliş gösterirken, GBTC spot fiyattan aradaki fark, son haftalarda giderek açıldı.

Makro analist Lyn Alden, Grayscale’in fiyat farkının nötr bölgeye dönmesinin dahi düşük bir ihtimal olduğunu düşünüyor.

Hırs sürdürülebilir mi?

Bitcoin’in son dört ayın en yüksek seviyesine yükselmesinin piyasada istikrarsızlığa yol açtığını düşünenler, yeniden düşünmeli.

BTC fiyatı rekora koşarken “aşırı hırsa” işaret etmesi beklenen endeks, mevcut durumda yalnızca 71/100 puan olarak ölçüldü.

İlgini Çekebilir  Borsada yükselişin sürmesi bekleniyor

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com