Perşembe, Nisan 25, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Köpek temalı iki kripto parada ivmeli yükselişler dikkat çekiyor

Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) kripto para birimlerinde sıra dışı artışlar gözleniyor. En ünlü köpek temalı kripto para birimi DOGE bir haftada yüzde 27’den fazla değer kazandı. Diğer taraftan SHIB, mayıs ayından bu yana görmediği seviyeleri test ediyor.

Özellikle yüksek coin arzı ve düşük birim fiyatıyla dikkat çeken Shiba Inu (SHIB), en son 19 Mayıs tarihinde gördüğü seviyeleri yeniden test etmeye başladı.

Grafikte de görüldüğü üzere, uzun süre dar bir fiyat koridorunda konsolide olan SHIB/USD paritesi, ekim ayıyla birlikte yükselişe geçti.

4 Ekim tarihinde, sadece bir günde yüzde 57’den fazla değerlenen SHIB, en yüksek 0,00001514 dolar değerine ulaştı.

Dogecoin fiyatındaki yükseliş sürer mi?

DOGE fiyatı, 1 Ekim tarihinde 20 günlük üstel hareketli ortalamaya (EMA) (0,22 dolar) ulaştı. Boğalarla ayılar arasındaki mücadele yukarı yönde tamamlandı ve hedefteki ilk direnç aşılmış oldu. 20-EMA yukarı, 50 günlük basit hareketli ortalama (SMA) (0,25 dolar) ise yukarı yöneldi. Bu durum, kısa zaman içinde altın kesişim (golden cross) yaşanma ihtimaline dikkat çekerek yükseliş yönünde umut aşılıyor.

5 Ekim itibarıyla satış gelmiş olsa da, bilhassa 4 Ekim tarihindeki uzun kuyruklu mum modeli artan satışlara karşı boğaların piyasaya müdahale ettiğini gösteriyor. Bu esnada göreceli güç endeksi (RSI) orta seviyenin üzerine çıktı. Yani piyasada pozitif duyarlılık gözleniyor.

DOGE fiyatının yükseliş trendi yakalaması için, öncelikle 50-SMA değerini, sonrasında da grafikte gösterilen düşüş trendi direncini aşması gerek. Aksi takdirde, piyasaya belirsizlik hakim olur ve fiyat yeniden 20-EMA’nın altına inerse, DOGE/USDT paritesi 0,19 dolara ve ardından 0,15 dolara gerileyebilir.

İlgini Çekebilir  Oanda, Bitcoin'de rekor seviyeler bekliyor

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com