Perşembe, Nisan 18, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Powell kripto paraları yükseltti

Borsa ve kripto yatırımcıları, Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande’nin olası iflasından endişeleniyordu ve birçok kişi, bu iflasın finans piyasalarında küresel bir geri çekilmeye yol açabileceğinden korkuyordu.

Bu endişeler, Evergrande’nin tahvil sahipleriyle anlaşmaya varması ve yükümlülüklerinde temerrüde düşmekten teknik olarak kaçınmasıyla birlikte geçici olarak hafifledi. Bunun sonucunda kripto para piyasalarında Bitcoin’i (BTC) 44 bin dolara taşıyan bir toparlanma görüldü.

Bitcoin, 21 Eylül’de 39.572 dolara kadar geriledikten sonra yüzde 11’den fazla yükseliş gösterdi. En büyük kripto para, çeviri yayın saati itibarıyla 44.160 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin fiyatındaki fırlama, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’in açıklaması sonrası gerçekleşti. Powell, Fed’in öngörülebilir gelecekte aylık tahvil satın alımlarına mevcut düzeyde devam etmeyi planladığını açıkladı. Fed başkanı, 2024’de faiz oranlarında fırlama yaşanabileceğinin de sinyallerini verdi.

Evergrande’yle ilişkili gelişmeler haricinde, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’ın son yorumları da piyasalara yoğun bir baskı uyguluyordu. Gensler, SEC’yi kripto paralar ve büyüyen stablecoin piyasasını engellemek için yönlendireceğini yeniden vurgulamıştı.

Bu yorumların ardından düşüşe geçen piyasa, Fed’in yorumları sonrası yeniden yükselişe geçti ve Bitcoin 44 bin dolar desteğine, Ether (ETH) ise 3.100 doların üzerine yükseldi.

Evergrande ve düzenleyicilerin yorumlarının piyasa üzerindeki etkisi, Kripto Korku & Hırs Endeksi’nde de görülebiliyor. Ağustos başında “aşırı hırs”, bir hafta önce ise nötr bölgede yer alan endeks, mevcut durumda “aşırı korku” bölgesinde yer alıyor.

Altcoin piyasası da yeşile döndü

İlgini Çekebilir  Kriptoda Toplam piyasa hacmi 1.5 trilyon doların altında

Kripto piyasasında yeni gün ile birlikte görülen toparlanma, en büyük 200 kripto paranın çoğunun yükselişe geçmesini sağladı.

Ethereum tabanlı DeFi protokolü Enzyme (MLN), son 24 saatin kazananı oldu. MLN, yüzde 32 değer kazanarak 160,30 dolara fırladı. COTI ve yüzde 21 artış göstererek 0,385 dolara ulaştı.

Öne çıkan diğer kripto paralar ise yüzde 22 yükselen Arweave (AR) ve yüzde 21 değer kazanan Perpetual Protocol (PERP) oldu.

Kripto para piyasasının toplam değeri 1,947 trilyon dolar, Bitcoin’in hakimiyeti ise yüzde 42,1 ölçüldü.

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com